Externe vertrouwenspersoon inhuren

Wij helpen jouw team, proactief en onafhankelijk

Een externe vertrouwenspersoon inhuren van Trustlr biedt jouw bedrijf de beste hulp tegen ongewenst gedrag. We ontzorgen jouw team en zetten onze expertise in om proactief aan een veilig werkklimaat te werken — we helpen waar het kan en grijpen in als het moet.
Samen met Trustlr kun je bouwen aan vertrouwen, voor een vast, laag bedrag per jaar.

LVV-gecerificeerd

Landelijke dekking

200 ,-
uurtarief
Externe Vertrouwenspersoon

Een externe vertrouwenspersoon inhuren

Waarom is het inhuren van een externe vertrouwenspersoon belangrijk? Eén op de zes werknemers in Nederland ervaart ongewenst gedrag op de werkvloer. De kans is dus groot dat er, ondanks een goede werksfeer, ook sprake is van ongewenst gedrag binnen jouw organisatie. Onze externe vertrouwenspersonen gaan proactief aan de slag om situaties te voorkomen en de impact te beperken.

Dit heb je met een extern vertrouwenspersoon van Trustlr direct geregeld:

  1. Een veilig vangnet voor medewerkers, mocht er ooit iets misgaan
  2. Voldoe aan wetgeving
  3. Een pluspunt voor jouw goed werkgeverschap
  4. Onafhankelijke, onpartijdige sparringpartner voor iedereen in je organisatie.

Ontdek zelf hoe Trustlr zich onderscheidt

Externe LVV-registervertrouwenspersonen

Al onze vertrouwensexperts zijn LVV-gecertificeerd, maar wat wij nog belangrijker vinden: ze willen jouw mensen écht helpen. Ze hebben de ervaring en passie om elk team verder te helpen.

Voldoen aan wetgeving én verwachtingen overtreffen

Als het binnenkort verplicht wordt om bij bedrijven vanaf 10 medewerkers een vertrouwenspersoon aan te stellen zit je bij ons gelijk goed. En met onze innovatieve dienstverlening leveren we altijd extra.

On- en offline — ons team werkt zoals jullie dat ook doen

Tijden veranderen en wij veranderen gewoon met ze mee. Of jullie team nou compleet remote werkt of nog altijd liever samenkomt; onze innovatieve dienstverlening heeft zowel on- als offline mogelijkheden.

De betaalbare oplossing voor het MKB

Een externe vertrouwenspersoon van Trustlr is geen kostenpost, maar een kostenbesparing. Zij verlagen verzuim, verhogen productiviteit én zijn dankzij ons lage uurtarief van €89 toegankelijk voor het MKB.

Wat doet een externe vertrouwenspersoon? Bekijk het hier!

Aanpak externe vertrouwenspersoon bij ongewenste omgangsvormen

Dit doen we — als het nodig is.
Een externe vertrouwenspersoon van Trustlr zet de melder van een ongewenste situatie altijd centraal. Voordat we overgaan tot actie bieden we eerst een luisterend oor, waarna we samen zoeken naar de beste vervolgstap — zo voorkomen we vaker dat situaties escaleren.

Ongewenste omgangsvormen

Zo gaan onze vertrouwenspersonen bij integriteits-issues te werk

We voorkomen het stilzwijgen van serieuze zaken
Een externe vertrouwenspersoon van Trustlr is altijd beschikbaar én zeer zichtbaar. Dat maakt het voor medewerkers makkelijker om in een vroeg stadium mogelijke misstanden aan het licht te brengen. We nemen elke melding serieus, omdat integriteitsschendingen zware negatieve gevolgen kunnen hebben — financieel, voor je professionele reputatie én de interne werkcultuur.

Integriteitskwesties die (anoniem) gemeld kunnen worden:

Een externe vertrouwenspersoon inhuren
van Trustlr om jouw bedrijfscultuur te verbeteren

Wat als een externe vertrouwenspersoon meer is dan een pleister op de wond? Als je een externe vertrouwenspersoon inhuurt van Trustlr, werk je proactief aan een veiliger en transparanter werkklimaat.

Externe Vertrouwenspersoon

Van vingers wijzen naar onderwijzen met TrustNet; online voorlichting en preventie

Naast het inhuren van een externe vertrouwenspersoon, bieden wij met TrustNet als optionele extra service een verlengstuk van onze dienstverlening. TrustNet is ontworpen om jouw organisatie proactief te ondersteunen in het voorkomen van ongewenst gedrag. TrustNet is ons online kennisplatform met voorlichting om een veilige werkomgeving te bevorderen. Geef jouw team met deze extra dienst direct toegang tot de tools die ze nodig hebben om zelfstandig te werken aan een veilig werkklimaat.
Meer weten? download de brochure of plan een adviesgesprek.

Voldoen aan wetgeving met een vertrouwenspersoon

Wees zeker van je zaak — met het inhuren van externe vertrouwenspersonen van Trustlr voldoet je bedrijf direct aan de wet- en regelgeving rondom psychosociale arbeidsbelasting en de wet Bescherming Klokkenluiders.

Wist je dat... het voor bedrijven met meer dan 50 medewerkers verplicht is om een interne meldprocedure te hebben? Hierbij moeten misstanden gemeld kunnen worden bij een vertrouwenspersoon volgens de wet Bescherming Klokkenluiders. Een externe vertrouwenspersoon van Trustlr kan jouw organisatie helpen bij het opzetten ervan en kan je inzetten als meldpunt. Daarbij heeft de Tweede Kamer onlangs een wet aangenomen die organisaties met meer dan tien medewerkers verplicht een (externe) vertrouwenspersoon aan te stellen. De Eerste Kamer buigt zich nu over die wet.

Externe Vertrouwenspersoon

Het vertrouwen van deze bedrijven motiveert ons elke dag

Iedereen verdient het om te werken in een veilige werkcultuur en daarom zijn deze bedrijven slechts het begin. Ontdek de dankbare reacties die ons motiveren om elke dag 100% te geven.

Fiona Gelton
Fiona GeltonRegister Taxateur en interne vertrouwenspersoon bij Envalue
Read More
Wij hebben een interne vertrouwenspersoon en een externe vertrouwenspersoon van Trustlr. En deze combinatie van enerzijds keuzevrijheid vanuit de medewerkers tot wie zij zich willen richten (in- of extern) en daarnaast een goede sparringpartner voor de interne vertrouwenspersoon werkt voor ons erg goed.
Helen Groeneveld
Helen GroeneveldJobcoach bij Actor Consultancy
Read More
De communicatie verloopt zeer prettig; van een laagdrempelige kennismaking tot snelle reacties per mail en het meedenken in interne cursussen. Wij zijn erg tevreden.
Peter-Paul Verhoef
Peter-Paul VerhoefCEO bij Hightech ICT
Read More
We waarderen Trustlr omdat het ons eenvoudig helpt voldoen aan wet- en regelgeving. Als klein bedrijf kunnen we geen interne vertrouwenspersoon aanstellen. Met Trustlr bieden we collega's toegang tot informatie, voorlichting en advies, wat zorgt voor een veilige werkomgeving.
Eric Beugelsdijk
Eric BeugelsdijkEigenaar bij Roestig Blond
Read More
De proactieve benadering van Trustlr. voor het creëren van een goede werkomgeving past perfect bij onze waarden. Daarnaast helpt het ons ook om volledig te voldoen aan wet- en regelgeving. Trustlr heeft zichzelf bewezen als een waardevolle partner voor ons bedrijf."
Sander Reijsmeijer
Sander ReijsmeijerEigenaar bij Cafe Constant
Read More
Persoonlijk contact en geweldige service. Wij hadden een heel goede en veilige werksfeer, maar toch voelt het goed om vanuit goed werkgeverschap een veilige werkomgeving te bieden aan mijn medewerkers en verder te professionaliseren. De communicatie van Trustlr gaat tot nu toe heel soepel.

Plan een adviesgesprek of download onze brochure

Voor meer informatie staat ons team voor je klaar. Wil je ontdekken wat we nog meer te bieden hebben? Download dan onze brochure.

Externe Vertrouwenspersoon

Een betrouwbare keuze voor Nederlandse ondernemingen.

Externe Vertrouwenspersoon
Den Haag

Den Haag  Externe Vertrouwenspersoon

Amsterdam

Amsterdam Externe Vertrouwenspersoon

Rotterdam

Rotterdam Externe Vertrouwenspersoon

Arnhem

Arnhem Externe Vertrouwenspersoon

Groningen

Groningen Externe Vertrouwenspersoon

Schiedam
Schiedam Externe Vertrouwenspersoon
Leiden

Leiden Externe Vertrouwenspersoon

Utrecht

Utrecht Externe Vertrouwenspersoon

Eindhoven
Eindhoven Externe Vertrouwenspersoon
Breda

Breda Externe Vertrouwenspersoon

Onze externe vertrouwenspersonen zijn in elke stad beschikbaar

Wil je online ondersteuning of liever een fysieke afspraak? Onze externe vertrouwenspersonen zijn er voor je, waar je ook bent.

Weet je genoeg of heb je nog een vraag?

Ons team staat voor je klaar — vandaag voor al je vragen en morgen voor al je oplossingen op het gebied van een veilige werkcultuur. Plan direct een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze vertrouwenspersonen en ze helpen je met de volgende stap.

Externe vertrouwenspersoon

Een betrouwbare keuze voor Nederlandse ondernemingen.

Externe vertrouwenspersoon Trustlr

Veelgestelde vragen

Antwoorden op algemene vragen vind je hier. Voor specifieke vragen mag je altijd een afspraak met ons team maken.

De Tweede Kamer heeft in 2023 de initiatiefwet van Groen Links aangenomen. Deze wet wordt nu door de Eerste Kamer behandeld. Omdat 95% van alle wetsvoorstellen die door de Tweede Kamer komen ook in de Eerste Kamer worden aangenomen, lijkt het er sterk op dat een externe vertrouwenspersoon binnenkort verplicht wordt bij bedrijven met meer dan 10 medewerkers.

We werken aan preventie en interventie. In het beste geval helpen onze externe vertrouwenspersonen alleen met het proactief verbeteren van jullie werkcultuur. Toch, mocht het nodig zijn, dan helpen we om ongewenst gedrag en integriteitsschendingen bespreekbaar te maken en werken samen we aan de-escalatie.

Ongewenst gedrag gaat om pesten, discriminatie, intimidatie en (seksuele) intimidatie. Integriteitskwesties zijn zaken als diefstal, fraude, belangenverstrengeling, corruptie en andere vormen van (machts)misbruik die de organisatie of de maatschappij schaden.

De drie belangrijkste taken van onze vertrouwenspersonen zijn het bieden van eerste opvang, begeleiding en advies aan medewerkers, het geven van voorlichting, en het verstrekken van gevraagd en ongevraagd advies aan de top van een organisatie.

Daarnaast biedt Trustlr via het Trustlr-platform extra preventieve diensten aan door middel van onze e-learnings.

Elke werkgever is verplicht om een beleid te voeren op psychosociale arbeidsbelasting . Eén van de manieren hoe de Nederlandse Arbeidsinspectie (de Arbo-inspectie) hierop controleert is door te kijken naar de aanwezigheid van een aantal zaken die je met Trustlr direct geregeld hebt, zoals een vertrouwenspersoon beschikbaar stellen en voorlichting over ongewenst omgangsvormen. Ook de aanwezigheid van een gedragscode en een klachtenregeling worden gecontroleerd en Trustlr kan beiden voor je regelen.

Klinkt leuk: ‘onze vertrouwenspersonen helpen je kosten besparen,’ maar hoe werkt dat? In Nederland hebben jaarlijks 1,2 miljoen mensen te maken met ongewenste omgangsvormen op de werkvloer, en van de 6 miljard euro aan werkgerelateerde verzuimkosten wordt 64% veroorzaakt door psychosociale arbeidsbelasting. Omdat de diensten van Trustlr proactief bijdragen aan een veiligere werkcultuur, zien we vaak een afname in werkgerelateerde verzuimkosten. Daarnaast helpt het Trustlr-platform ons om onze declarabele uren te verlagen, waardoor onze dienst al snel meer oplevert dan je erin investeert.