Vertrouwenspersoon MKB

Externe-vertrouwenspersoon MKB

Vertrouwenspersoon MKB: voor een veilige werkcultuur

Een vertrouwenspersoon voor het MKB? Iedere werknemer heeft recht op een sociaal veilige werkomgeving. Als werkgever ben je verplicht om daarvoor te zorgen. Pesten op het werk, discriminatie, seksuele intimidatie en agressie op de werkvloer: ongewenste omgangsvormen hebben een groot effect op jouw medewerkers, evenals misstanden en integriteitszaken. Het zorgt voor onzekerheid, een onveilig gevoel en kan leiden tot ziekteverzuim, een arbeidsconflict of zelfs ontslag.

Een extern vertrouwenspersoon voor een sociaal veilige werkcultuur en zakelijke integriteit helpt jou als werkgever en ondernemer om ongewenste omgangsvormen en misstanden te voorkomen én de impact ervan te beperken. Trustlr is de alles-in-één oplossing voor het MKB.

Ontdek zelf hoe Trustlr zich onderscheidt

Pool diverse externe LVV-registervertrouwenspersonen

Al onze externe vertrouwenspersonen zijn LVV-gecertificeerd, maar wat wij nog belangrijker vinden: We zijn divers (gender, cultuur, lhbtiq+) spreken meerdere talen en hebben verschillende achtergronden.

Voldoen aan wetgeving én verwachtingen overtreffen

Als het binnenkort verplicht wordt om bij bedrijven vanaf 10 medewerkers een vertrouwenspersoon aan te stellen zit je bij ons gelijk goed. Met onze persoonlijke benadering leveren we altijd extra.

Zichtbaar, laagdrempelig en toegankelijk

Onze proactieve aanpak en ontwikkelde tools zorgen voor uitstekende zichtbaarheid en daarmee toegankelijke ondersteuning. Onze innovatieve dienstverlening heeft zowel on- als offline mogelijkheden.

Compleet ontzorgd implementatietraject

Geen organisatie is hetzelfde, daarom geloven wij in dienstverlening op maat. Wij werken met een implementatietraject om onze service op jouw behoefte te kunnen finetunen. Daarbij bepalen we welke ontwikkelde tools het beste passen.

Waarom een extern vertrouwenspersoon voor het MKB

Een vertrouwenspersoon benoemen binnen het eigen bedrijf werkt niet altijd ideaal bij MKB bedrijven, omdat een intern vertrouwenspersoon door medewerkers vaak niet gezien wordt als onafhankelijk en vertrouwd. Kleinere (familie)bedrijven kennen vaak een informele ons-kent-ons cultuur. We zien het veel in de praktijk: de vrouw van de eigenaar is de vertrouwenspersoon, of de HR-adviseur bij wie je aan tafel zit bij het bespreken van arbeidsvoorwaarden of contract beëindiging. Dit werpt drempels op waardoor medewerkers eerder niet dan wel aan de bel trekken. Een externe vertrouwenspersoon werkt in dit soort situaties beter.

Wij geloven echter sterk in de combinatie van een interne en externe vertrouwenspersoon binnen het MKB. Zij versterken elkaars pluspunten en heffen minpunten op. De verhoogde anonimiteit, onafhankelijkheid en vaak specialistische kennis van een extern vertrouwenspersoon wordt aangevuld met de grotere signaalfunctie, verbeterde organisatiekennis en kortere afstand van een interne vertrouwenspersoon.

Externe vertrouwenspersoon
Externe vertrouwenspersoon

Wat zijn de gevolgen van ongewenst gedrag voor het MKB

Bij Trustlr praten we liever over verbeteren en oplossingen aandragen, dan over de gevolgen van ongewenst gedrag voor het MKB, maar soms moet de vinger op de zere plek gelegd worden. TNO-onderzoek toont aan dat jaarlijks 1,2 miljoen mensen in Nederland te maken krijgen met een onveilige werkomgeving. Bijna 30% ervaart intimiderend gedrag vanuit het management. Ruim 22% van de werknemers heeft te maken gehad met grensoverschrijdende situaties op het werk. Dat terwijl slechts 13% van de slachtoffers naar een vertrouwenspersoon stapt. In totaal zorgt dit voor hoge kosten bij werkgevers — in een onderzoek uit 2017/18 werden de kosten voor loondoorbetaling bij werk gerelateerd verzuim op 6,1 miljard geschat. In 64% van de gevallen was ongewenst gedrag op de werkvloer de grootste oorzaak.

Trustlr is er voor elke organisatie

Voor elke branche

Van horeca en toerisme tot consultancy en notariskantoren — Trustlr is net zo veelzijdig als jouw bedrijf.

Voor al je medewerkers

Met TrustNet geven we medewerkers de macht; zij houden de regie over hun eigen werkklimaat.

Voor elke situatie

Ongewenst gedrag kent, helaas, vele vormen. Wij staan, zonder oordeel, open voor elke situatie die onveilig voelt.

Voor elke dag

Het is beter als ‘t nooit gebeurd, maar als het gebeurd dan is Trustlr direct bereikbaar. We staan 24/7 voor je klaar.

Extra diensten

Breidt onze alles-in-één dienstverlening uit en maak van Trustlr jullie één-voor-alles oplossing.

Online voorlichting en preventie

Online cursussen ontworpen om jouw organisatie proactief te ondersteunen in het voorkomen van ongewenst gedrag en integriteit. TrustNet is ons online kennisplatform met voorlichting om een veilige werkomgeving te bevorderen.

Workshop op locatie

Medewerkers meenemen in de opbouw van een veilig werkklimaat gaat wat ons betreft het allerbest op bekende plekken. Op de werkvloer of een favoriete teamlocatie.

Hulp bij gedragscode

De richtlijnen voor het gedrag van jouw medewerkers behoren nog te vaak tot de ongeschreven regels. Wij maken het duidelijk en inzichtelijk voor iedereen, met een gedragscode op papier.

Ervaring opdoen, in Virtual Reality

Herken jij ongewenst gedrag als het zich voor je neus afspeelt? Met deze VR-experience simuleren we onveilige situaties zodat jouw mensen getraind worden om het gedrag te herkennen dat we samen willen voorkomen.

Vertrouwenspersoon MKB inhuren

Een vertrouwenspersoon MKB inhuren? Met onze externe vertrouwenspersonen en TrustNet, ons online voorlichtingen platform met Elearnings en tools speciaal ontwikkeld voor het MKB werk je preventief aan een gezonde en open werkcultuur. We zien dat wet- en regelgeving vooral gemaakt is voor grote organisaties en corporates en de bestaande dienstverlening is hierop afgestemd, waardoor de regeldruk voor MKB toeneemt. Met Trustlr voldoe je eenvoudig aan huidige en toekomstige wet- en regelgeving en tegen een eerlijk tarief.

We zien in de praktijk dat binnen het MKB vaak geen voorlichting en training aan medewerkers wordt gegeven ivm bijkomende kosten, terwijl dit wel verplicht is en een sterke preventieve en de-escalerende werking kan hebben op ongewenst gedrag. Met Trustlr krijgen al jouw medewerkers voorlichting middels TrustNet, het online e-learning platform. Als jouw medewerkers toch een extern vertrouwenspersoon nodig hebben, dan staan onze LVV-gecertificeerde externe vertrouwenspersonen altijd voor je klaar.

Externe vertrouwenspersoon MKB
Vertrouwenspersoon MKB
Den Haag

Den Haag  Vertrouwenspersoon MKB

Amsterdam

Amsterdam Vertrouwenspersoon MKB

Rotterdam

Rotterdam Vertrouwenspersoon MKB

Arnhem

Arnhem Vertrouwenspersoon MKB

Groningen

Groningen Vertrouwenspersoon MKB

Schiedam
Schiedam Vertrouwenspersoon MKB
Leiden

Leiden Vertrouwenspersoon MKB

Utrecht

Utrecht Vertrouwenspersoon MKB

Eindhoven
Eindhoven Vertrouwenspersoon MKB
Breda

Breda Vertrouwenspersoon MKB

Onze externe vertrouwenspersonen zijn in elke stad beschikbaar

Wil je online ondersteuning of liever een fysieke afspraak? Onze externe vertrouwenspersonen zijn er voor je, waar je ook bent.

De beste versie van jullie bedrijf creëren medewerkers samen. Trustlr biedt innovatieve en preventieve oplossingen — de begeleiding die nodig is om alles in goede banen te leiden.

Veelgestelde vragen

Antwoorden op algemene vragen vind je hier. Voor specifieke vragen mag je altijd een afspraak met ons team maken.

De Tweede Kamer heeft in 2023 de initiatiefwet van Groen Links aangenomen. Deze wet wordt nu door de Eerste Kamer behandeld. Omdat 95% van alle wetsvoorstellen die door de Tweede Kamer komen ook in de Eerste Kamer worden aangenomen, lijkt het er sterk op dat een externe vertrouwenspersoon binnenkort verplicht wordt bij bedrijven met meer dan 10 medewerkers.

We werken aan preventie en interventie. In het beste geval helpen onze externe vertrouwenspersonen alleen met het proactief verbeteren van jullie werkcultuur. Toch, mocht het nodig zijn, dan helpen we om ongewenst gedrag en integriteitsschendingen bespreekbaar te maken en werken samen we aan de-escalatie.

Ongewenst gedrag gaat om pesten, discriminatie, intimidatie en (seksuele) intimidatie. Integriteitskwesties zijn zaken als diefstal, fraude, belangenverstrengeling, corruptie en andere vormen van (machts)misbruik die de organisatie of de maatschappij schaden.

De drie belangrijkste taken van onze vertrouwenspersonen zijn het bieden van eerste opvang, begeleiding en advies aan medewerkers, het geven van voorlichting, en het verstrekken van gevraagd en ongevraagd advies aan de top van een organisatie.

Daarnaast biedt Trustlr via het Trustlr-platform extra preventieve diensten aan door middel van onze e-learnings.

Elke werkgever is verplicht om een beleid te voeren op psychosociale arbeidsbelasting . Eén van de manieren hoe de Nederlandse Arbeidsinspectie (de Arbo-inspectie) hierop controleert is door te kijken naar de aanwezigheid van een aantal zaken die je met Trustlr direct geregeld hebt, zoals een vertrouwenspersoon beschikbaar stellen en voorlichting over ongewenst omgangsvormen. Ook de aanwezigheid van een gedragscode en een klachtenregeling worden gecontroleerd en Trustlr kan beiden voor je regelen.

Klinkt leuk: ‘onze vertrouwenspersonen helpen je kosten besparen,’ maar hoe werkt dat? In Nederland hebben jaarlijks 1,2 miljoen mensen te maken met ongewenste omgangsvormen op de werkvloer, en van de 6 miljard euro aan werkgerelateerde verzuimkosten wordt 64% veroorzaakt door psychosociale arbeidsbelasting. Omdat de diensten van Trustlr proactief bijdragen aan een veiligere werkcultuur, zien we vaak een afname in werkgerelateerde verzuimkosten. Daarnaast helpt het Trustlr-platform ons om onze declarabele uren te verlagen, waardoor onze dienst al snel meer oplevert dan je erin investeert.

Het vertrouwen van deze bedrijven motiveert ons elke dag

Iedereen verdient het om te werken in een veilige werkcultuur en daarom zijn deze bedrijven slechts het begin. Ontdek de dankbare reacties die ons motiveren om elke dag 100% te geven.

Fiona Gelton
Fiona GeltonRegister Taxateur en interne vertrouwenspersoon bij Envalue
Read More
Wij hebben een interne vertrouwenspersoon en een externe vertrouwenspersoon van Trustlr. En deze combinatie van enerzijds keuzevrijheid vanuit de medewerkers tot wie zij zich willen richten (in- of extern) en daarnaast een goede sparringpartner voor de interne vertrouwenspersoon werkt voor ons erg goed.
Helen Groeneveld
Helen GroeneveldAdjunct Directeur bij Actor Consultancy
Read More
De communicatie verloopt zeer prettig; van een laagdrempelige kennismaking tot snelle reacties per mail en het meedenken in interne cursussen. Wij zijn erg tevreden.
Peter-Paul Verhoef
Peter-Paul VerhoefCEO bij Hightech ICT
Read More
We waarderen Trustlr omdat het ons eenvoudig helpt voldoen aan wet- en regelgeving. Als klein bedrijf kunnen we geen interne vertrouwenspersoon aanstellen. Met Trustlr bieden we collega's toegang tot informatie, voorlichting en advies, wat zorgt voor een veilige werkomgeving.
Eric Beugelsdijk
Eric BeugelsdijkEigenaar bij Roestig Blond
Read More
De proactieve benadering van Trustlr. voor het creëren van een goede werkomgeving past perfect bij onze waarden. Daarnaast helpt het ons ook om volledig te voldoen aan wet- en regelgeving. Trustlr heeft zichzelf bewezen als een waardevolle partner voor ons bedrijf."
Sander Reijsmeijer
Sander ReijsmeijerEigenaar bij Cafe Constant
Read More
Persoonlijk contact en geweldige service. Wij hadden een heel goede en veilige werksfeer, maar toch voelt het goed om vanuit goed werkgeverschap een veilige werkomgeving te bieden aan mijn medewerkers en verder te professionaliseren. De communicatie van Trustlr gaat tot nu toe heel soepel.

Weet je genoeg of heb je nog een vraag?

Ons team staat voor je klaar — vandaag voor al je vragen en morgen voor al je oplossingen op het gebied van een veilige werkcultuur. Plan direct een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze vertrouwenspersonen en ze helpen je met de volgende stap.

Externe vertrouwenspersoon

Een betrouwbare keuze voor Nederlandse ondernemingen.

Externe vertrouwenspersoon Trustlr