Vertrouwenspersoon Rotterdam

Vertrouwenspersoon Rotterdam

Vertrouwenspersoon Rotterdam: voor een veilige werkcultuur voor jouw medewerkers

In de omgeving van Rotterdam neemt de vraag naar deskundige en betrouwbare vertrouwenspersonen gestaag toe. Of je nu spreekt over ondernemingen, stichtingen of verenigingen, een externe vertrouwenspersoon is belangrijk voor de veiligheid en het welzijn van werknemers en betrokkenen en draagt bij aan een gezonde werkcultuur in jouw organisatie.

In het gebied groot Rijnmond met bekende bedrijven terreinen als de Maasvlakte, de Botlek en de Spaanse Polder, zijn bijna 200.000 bedrijven actief, maar een aanzienlijk aantal daarvan heeft nog geen toegang tot een vertrouwenspersoon. Ben je verbonden aan een Rotterdamse onderneming en wil je actief bijdragen aan een positieve bedrijfscultuur? Ontdek hieronder hoe Trustlr je hierin kan ondersteunen.

Ontdek zelf hoe Trustlr zich onderscheidt

Externe LVV-registervertrouwenspersonen

Al onze vertrouwensexperts zijn LVV-gecertificeerd, maar wat wij nog belangrijker vinden: ze willen jouw mensen écht helpen. Ze hebben de ervaring en passie om elk team verder te helpen.

Voldoen aan wetgeving én verwachtingen overtreffen

Als het binnenkort verplicht wordt om bij bedrijven vanaf 10 medewerkers een vertrouwenspersoon aan te stellen zit je bij ons gelijk goed. En met onze innovatieve dienstverlening leveren we altijd extra.

On- en offline — ons team werkt zoals jullie dat ook doen

Tijden veranderen en wij veranderen gewoon met ze mee. Of jullie team nou compleet remote werkt of nog altijd liever samenkomt; onze innovatieve dienstverlening heeft zowel on- als offline mogelijkheden.

De betaalbare oplossing voor het MKB

Een externe vertrouwenspersoon van Trustlr is geen kostenpost, maar een kostenbesparing. Zij verlagen verzuim, verhogen productiviteit én zijn dankzij ons lage uurtarief van €89 toegankelijk voor het MKB.

Waarom een externe vertrouwenspersoon in Rotterdam?

Een externe vertrouwenspersoon in Rotterdam is de eerste stap naar een gezonde en veiligere werkomgeving. Een vertrouwenspersoon ondersteund bij tekenen van ongewenst gedrag en minimaliseren het risico op conflicten en houdt verdere escalaties in toom.

De vertrouwenspersoon, met zijn neutrale en onafhankelijke standpunt, biedt een veilige haven waar medewerkers discreet hun zorgen kunnen uiten. Deze proactieve benadering bevordert niet alleen een constructieve werksfeer, maar kan tevens financiële voordelen voor de organisatie opleveren door het voorkomen van grotere problemen. In de bruisende havenstad Rotterdam, biedt zo’n betrouwbare en objectieve vertrouwenspersoon de ondersteuning die jouw team nodig heeft.

Extern Vertrouwenspersoon
Externe vertrouwenspersoon

Werk pro-actief naar een gezonde werkomgeving met een vertrouwenspersoon van Trustlr

Met ons online voorlichtingsplatform TrustNet en onze vertrouwenspersonen richten wij ons op het Pro-actief aanpakken van zowel ongewenste omgangsvormen, vaak aangeduid als grensoverschrijdend gedrag, als op zaken die integriteit betreffen. Intimidatie, pesten, agressie, discriminatie, racisme en seksuele intimidatie vallen onder ongewenste gedragsvormen. Voorbeelden van integriteitszaken zijn fraude, diefstal of belangenverstrengelingen.

Ongeacht de omvang van het probleem, staat Trustlr klaar om jou en jouw medewerker begeleiden naar een passende oplossing. Onze externe vertrouwenspersonen in Rotterdam bieden een luisterend oor, bespreken mogelijke opties met jouw medewerkers, laten hen in de regie of assisteren bij het vertrouwelijk indienen van een klacht over integriteitskwesties.

Trustlr is er voor elke organisatie

Voor elke branche

Van horeca en toerisme tot consultancy en notariskantoren — Trustlr is net zo veelzijdig als jouw bedrijf.

Voor al je medewerkers

Met TrustNet geven we medewerkers de macht; zij houden de regie over hun eigen werkklimaat.

Voor elke situatie

Ongewenst gedrag kent, helaas, vele vormen. Wij staan, zonder oordeel, open voor elke situatie die onveilig voelt.

Voor elke dag

Het is beter als ‘t nooit gebeurd, maar als het gebeurd dan is Trustlr direct bereikbaar. We staan 24/7 voor je klaar.

Extra diensten

Breidt onze alles-in-één dienstverlening uit en maak van Trustlr jullie één-voor-alles oplossing.

Ervaring opdoen, in Virtual Reality

Herken jij ongewenst gedrag als het zich voor je neus afspeelt? Met deze VR-experience simuleren we onveilige situaties zodat jouw mensen getraind worden om het gedrag te herkennen dat we samen willen voorkomen.

Hulp bij gedragscode

De richtlijnen voor het gedrag van jouw medewerkers behoren nog te vaak tot de ongeschreven regels. Wij maken het duidelijk en inzichtelijk voor iedereen, met een gedragscode op papier.

Gedragscode altijd vindbaar

Het Trustlr-platform is de perfecte plek voor jullie nieuwe (of bestaande) gedragscode. Eén plek waar alles omtrent een veilige werkcultuur staat, inclusief jullie geschreven regels over ieders gedrag.

Training op locatie

Medewerkers meenemen in de opbouw van een veilig werkklimaat gaat wat ons betreft het allerbest op bekende plekken. Op de werkvloer of een favoriete teamlocatie.

Vertrouwenspersoon inhuren in Rotterdam

Een vertrouwenspersoon in Rotterdam inhuren? Zoek niet verder, want bij Trustlr zit je goed. Via ons platform voorzien we jouw team van waardevolle voorlichting en advies, gevuld met e-learnings, handige tips en inzichten. Veel bedrijven hebben een vertrouwenspersoon om op terug te vallen bij situaties van ongewenst gedrag of integriteitskwesties, maar laten het na om voorlichting te geven vanwege de extra kosten. Met Trustlr bieden we een preventieve aanpak voor een gezonde werkomgeving, zonder verborgen kosten, dankzij ons e-learning platform. En mocht de noodzaak zich voordoen, dan staat onze externe vertrouwenspersoon toch voor je klaar.

Wat Trustlr uniek maakt is de combinatie van het platform en de inzet van LVV-gecertificeerde vertrouwenspersonen (een erkenning van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen). Wij opereren landelijk en bij Trustlr krijgen jouw medewerkers de vrijheid om de vertrouwenspersoon te kiezen die het beste bij hen past.

 
Vertrouwenspersoon inhuren

De beste versie van jullie bedrijf creëren medewerkers samen. Trustlr biedt innovatieve en preventieve oplossingen — de begeleiding die nodig is om alles in goede banen te leiden.

Veelgestelde vragen

Antwoorden op algemene vragen vind je hier. Voor specifieke vragen mag je altijd een afspraak met ons team maken.

De Tweede Kamer heeft in 2023 de initiatiefwet van Groen Links aangenomen. Deze wet wordt nu door de Eerste Kamer behandeld. Omdat 95% van alle wetsvoorstellen die door de Tweede Kamer komen ook in de Eerste Kamer worden aangenomen, lijkt het er sterk op dat een externe vertrouwenspersoon binnenkort verplicht wordt bij bedrijven met meer dan 10 medewerkers.

We werken aan preventie en interventie. In het beste geval helpen onze externe vertrouwenspersonen alleen met het proactief verbeteren van jullie werkcultuur. Toch, mocht het nodig zijn, dan helpen we om ongewenst gedrag en integriteitsschendingen bespreekbaar te maken en werken samen we aan de-escalatie.

Ongewenst gedrag gaat om pesten, discriminatie, intimidatie en (seksuele) intimidatie. Integriteitskwesties zijn zaken als diefstal, fraude, belangenverstrengeling, corruptie en andere vormen van (machts)misbruik die de organisatie of de maatschappij schaden.

De drie belangrijkste taken van onze vertrouwenspersonen zijn het bieden van eerste opvang, begeleiding en advies aan medewerkers, het geven van voorlichting, en het verstrekken van gevraagd en ongevraagd advies aan de top van een organisatie.

Daarnaast biedt Trustlr via het Trustlr-platform extra preventieve diensten aan door middel van onze e-learnings.

Elke werkgever is verplicht om een beleid te voeren op psychosociale arbeidsbelasting . Eén van de manieren hoe de Nederlandse Arbeidsinspectie (de Arbo-inspectie) hierop controleert is door te kijken naar de aanwezigheid van een aantal zaken die je met Trustlr direct geregeld hebt, zoals een vertrouwenspersoon beschikbaar stellen en voorlichting over ongewenst omgangsvormen. Ook de aanwezigheid van een gedragscode en een klachtenregeling worden gecontroleerd en Trustlr kan beiden voor je regelen.

Klinkt leuk: ‘onze vertrouwenspersonen helpen je kosten besparen,’ maar hoe werkt dat? In Nederland hebben jaarlijks 1,2 miljoen mensen te maken met ongewenste omgangsvormen op de werkvloer, en van de 6 miljard euro aan werkgerelateerde verzuimkosten wordt 64% veroorzaakt door psychosociale arbeidsbelasting. Omdat de diensten van Trustlr proactief bijdragen aan een veiligere werkcultuur, zien we vaak een afname in werkgerelateerde verzuimkosten. Daarnaast helpt het Trustlr-platform ons om onze declarabele uren te verlagen, waardoor onze dienst al snel meer oplevert dan je erin investeert.

Het vertrouwen van deze bedrijven motiveert ons elke dag

Iedereen verdient het om te werken in een veilige werkcultuur en daarom zijn deze bedrijven slechts het begin. Ontdek de dankbare reacties die ons motiveren om elke dag 100% te geven.

Peter-Paul Verhoef
Peter-Paul VerhoefCEO bij Hightech ICT
Lees verder
We waarderen Trustlr omdat het ons eenvoudig helpt voldoen aan wet- en regelgeving. Als klein bedrijf kunnen we geen interne vertrouwenspersoon aanstellen. Met Trustlr bieden we collega's toegang tot informatie, voorlichting en advies, wat zorgt voor een veilige werkomgeving.
Sander Reijsmeijer
Sander ReijsmeijerEigenaar bij Cafe Constant
Lees verder
Persoonlijk contact en geweldige service. Wij hadden een heel goede en veilige werksfeer, maar toch voelt het goed om vanuit goed werkgeverschap een veilige werkomgeving te bieden aan mijn medewerkers en verder te professionaliseren. De communicatie van Trustlr gaat tot nu toe heel soepel.
Eric Beugelsdijk
Eric BeugelsdijkEigenaar bij Roestig Blond
Lees verder
De proactieve benadering van Trustlr. voor het creëren van een goede werkomgeving past perfect bij onze waarden. Daarnaast helpt het ons ook om volledig te voldoen aan wet- en regelgeving. Trustlr heeft zichzelf bewezen als een waardevolle partner voor ons bedrijf."

Weet je genoeg of heb je nog een vraag?

Ons team staat voor je klaar — vandaag voor al je vragen en morgen voor al je oplossingen op het gebied van een veilige werkcultuur. Plan direct een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze vertrouwenspersonen en ze helpen je met de volgende stap.

Externe vertrouwenspersoon

Een betrouwbare keuze voor Nederlandse ondernemingen.

Externe vertrouwenspersoon