Vertrouwenspersoon Amsterdam

Vertrouwenspersoon Amsterdam

Vertrouwenspersoon Amsterdam: Voor een veilige bedrijfscultuur

De roep om een vakkundige en betrouwbare vertrouwenspersoon in de regio Amsterdam wordt sterker. Zowel bij bedrijven als stichtingen en verenigingen is er een toenemende erkenning voor de cruciale bijdrage die een externe vertrouwenspersoon levert in het garanderen van het welzijn en de bescherming van medewerkers en andere betrokkenen. Zo’n professional is essentieel voor het handhaven van een veilige werkomgeving in jouw instelling.

 

In de dynamische omgeving van Amsterdam, met haar prominente bedrijvenparken zoals Amsterdam Science Park en Business Park Amsterdam, zijn er bijna 270.000 ondernemingen gevestigd. Echter, veel van deze organisaties hebben nog geen toegang tot de diensten van een vertrouwenspersoon. Ben jij verbonden aan een Amsterdams bedrijf en wil jij werken aan en veilige bedrijfscultuur? Ontdek hieronder waarom een extern vertrouwenspersoon belangrijk is en hoe Trustlr je daarbij kan helpen.

Ontdek zelf hoe Trustlr zich onderscheidt

Pool diverse externe LVV-registervertrouwenspersonen

Al onze externe vertrouwenspersonen zijn LVV-gecertificeerd, maar wat wij nog belangrijker vinden: We zijn divers (gender, cultuur, lhbtiq+) spreken meerdere talen en hebben verschillende achtergronden.

Voldoen aan wetgeving én verwachtingen overtreffen

Als het binnenkort verplicht wordt om bij bedrijven vanaf 10 medewerkers een vertrouwenspersoon aan te stellen zit je bij ons gelijk goed. Met onze persoonlijke benadering leveren we altijd extra.

Zichtbaar, laagdrempelig en toegankelijk

Onze proactieve aanpak en ontwikkelde tools zorgen voor uitstekende zichtbaarheid en daarmee toegankelijke ondersteuning. Onze innovatieve dienstverlening heeft zowel on- als offline mogelijkheden.

Compleet ontzorgd implementatietraject

Geen organisatie is hetzelfde, daarom geloven wij in dienstverlening op maat. Wij werken met een implementatietraject om onze service op jouw behoefte te kunnen finetunen. Daarbij bepalen we welke ontwikkelde tools het beste passen.

Waarom een externe vertrouwenspersoon in Amsterdam?

Met een externe vertrouwenspersoon kan jij het belang van je medewerkers in Amsterdam centraal stellen. Een vertrouwenspersoon staat garant voor de sociale veiligheid en draagt bij aan het welzijn van je team. Het vroegtijdig ingrijpen bij ongewenst gedrag situaties voorkomt escalaties en draagt bij aan een veilige werkomgeving.

Een belangrijk voordeel van vertrouwenspersoon is zijn of haar onafhankelijkheid en neutraliteit. Medewerkers kunnen in vertrouwen en anoniem hun bezorgdheden delen, wetend dat er een objectieve partij luistert. Naast het bevorderen van een gezonde werksfeer, leidt dit vaak ook tot financiële voordelen voor de organisatie. Kortom, een vertrouwenspersoon is een investering in de toekomst en cohesie van je bedrijf.

Extern Vertrouwenspersoon
Externe vertrouwenspersoon

Streef actief naar een veilige organisatiecultuur met een extern vertrouwenspersoon

Met onze externe vertrouwenspersonen en Trustnet, ons online platvorm met voorlichting over ongewenste omgangsvormen en zaken rondom integriteit, werk je actief aan een veilige organisatiecultuur. Onder ongewenste omgangsvormen vallen zaken zoals intimidatie, pesten, agressie, geweld, discriminatie, racisme en seksuele intimidatie. En wanneer het gaat om integriteitskwesties, kan je denken aan zaken als fraude, diefstal of belangenconflicten.

Of het nu gaat om een klein incident of een groter probleem, Trustlr staat klaar om jou en je medewerkers te begeleiden naar een veiligere werkomgeving. Onze vertrouwenspersonen in Amsterdam bieden niet alleen een luisterend oor, maar bespreken ook de mogelijke stappen met jouw medewerker, empoweren hen om de controle te houden en bieden ondersteuning bij het anoniem melden van integriteitsissues.

Trustlr is er voor elke organisatie

Voor elke branche

Van horeca en toerisme tot consultancy en notariskantoren — Trustlr is net zo veelzijdig als jouw bedrijf.

Voor al je medewerkers

Met TrustNet geven we medewerkers de macht; zij houden de regie over hun eigen werkklimaat.

Voor elke situatie

Ongewenst gedrag kent, helaas, vele vormen. Wij staan, zonder oordeel, open voor elke situatie die onveilig voelt.

Voor elke dag

Het is beter als ‘t nooit gebeurd, maar als het gebeurd dan is Trustlr direct bereikbaar. We staan 24/7 voor je klaar.

Extra diensten

Breidt onze alles-in-één dienstverlening uit en maak van Trustlr jullie één-voor-alles oplossing.

Online voorlichting en preventie

Online cursussen ontworpen om jouw organisatie proactief te ondersteunen in het voorkomen van ongewenst gedrag en integriteit. TrustNet is ons online kennisplatform met voorlichting om een veilige werkomgeving te bevorderen.

Workshop op locatie

Medewerkers meenemen in de opbouw van een veilig werkklimaat gaat wat ons betreft het allerbest op bekende plekken. Op de werkvloer of een favoriete teamlocatie.

Hulp bij gedragscode

De richtlijnen voor het gedrag van jouw medewerkers behoren nog te vaak tot de ongeschreven regels. Wij maken het duidelijk en inzichtelijk voor iedereen, met een gedragscode op papier.

Ervaring opdoen, in Virtual Reality

Herken jij ongewenst gedrag als het zich voor je neus afspeelt? Met deze VR-experience simuleren we onveilige situaties zodat jouw mensen getraind worden om het gedrag te herkennen dat we samen willen voorkomen.

Vertrouwenspersoon inhuren in Amsterdam


Overweeg je om een vertrouwenspersoon in Amsterdam in te huren? Dan ben je bij Trustlr aan het juiste adres! Via ons platform ontvangen jouw medewerkers uitgebreide voorlichting en advies, verrijkt met e-learnings, handige tips en praktische inzichten. We merken dat veel bedrijven pas een beroep doen op een vertrouwenspersoon bij opgelopen situaties, terwijl preventieve voorlichting en training vaak onderbelicht blijft, meestal vanwege de extra kosten. Met Trustlr zorg je proactief voor een veilige organisatiecultuur, zonder bijkomende kosten, dankzij ons rijke aanbod aan e-learnings. En wanneer er behoefte is aan een externe vertrouwenspersoon, staan wij altijd voor je klaar.

De combinatie van persoonlijke begeleiding en ons online platform zorgt ervoor dat jij actief investeert in een veilige werkomgeving. Onze vertrouwenspersonen zijn LVV-gecertificeerd, een erkenning van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen, en wij zijn actief in heel Nederland. Ons digitale platform zorgt ervoor dat er tot 50% minder declarabele uren per organisatie worden besteed. Jouw medewerkers genieten van de vrijheid om de vertrouwenspersoon te kiezen die het beste bij hen aansluit.

Vertrouwenspersoon inhuren

De beste versie van jullie bedrijf creëren medewerkers samen. Trustlr biedt innovatieve en preventieve oplossingen — de begeleiding die nodig is om alles in goede banen te leiden.

Veelgestelde vragen

Antwoorden op algemene vragen vind je hier. Voor specifieke vragen mag je altijd een afspraak met ons team maken.

De Tweede Kamer heeft in 2023 de initiatiefwet van Groen Links aangenomen. Deze wet wordt nu door de Eerste Kamer behandeld. Omdat 95% van alle wetsvoorstellen die door de Tweede Kamer komen ook in de Eerste Kamer worden aangenomen, lijkt het er sterk op dat een externe vertrouwenspersoon binnenkort verplicht wordt bij bedrijven met meer dan 10 medewerkers.

We werken aan preventie en interventie. In het beste geval helpen onze externe vertrouwenspersonen alleen met het proactief verbeteren van jullie werkcultuur. Toch, mocht het nodig zijn, dan helpen we om ongewenst gedrag en integriteitsschendingen bespreekbaar te maken en werken samen we aan de-escalatie.

Ongewenst gedrag gaat om pesten, discriminatie, intimidatie en (seksuele) intimidatie. Integriteitskwesties zijn zaken als diefstal, fraude, belangenverstrengeling, corruptie en andere vormen van (machts)misbruik die de organisatie of de maatschappij schaden.

De drie belangrijkste taken van onze vertrouwenspersonen zijn het bieden van eerste opvang, begeleiding en advies aan medewerkers, het geven van voorlichting, en het verstrekken van gevraagd en ongevraagd advies aan de top van een organisatie.

Daarnaast biedt Trustlr via het Trustlr-platform extra preventieve diensten aan door middel van onze e-learnings.

Elke werkgever is verplicht om een beleid te voeren op psychosociale arbeidsbelasting . Eén van de manieren hoe de Nederlandse Arbeidsinspectie (de Arbo-inspectie) hierop controleert is door te kijken naar de aanwezigheid van een aantal zaken die je met Trustlr direct geregeld hebt, zoals een vertrouwenspersoon beschikbaar stellen en voorlichting over ongewenst omgangsvormen. Ook de aanwezigheid van een gedragscode en een klachtenregeling worden gecontroleerd en Trustlr kan beiden voor je regelen.

Klinkt leuk: ‘onze vertrouwenspersonen helpen je kosten besparen,’ maar hoe werkt dat? In Nederland hebben jaarlijks 1,2 miljoen mensen te maken met ongewenste omgangsvormen op de werkvloer, en van de 6 miljard euro aan werkgerelateerde verzuimkosten wordt 64% veroorzaakt door psychosociale arbeidsbelasting. Omdat de diensten van Trustlr proactief bijdragen aan een veiligere werkcultuur, zien we vaak een afname in werkgerelateerde verzuimkosten. Daarnaast helpt het Trustlr-platform ons om onze declarabele uren te verlagen, waardoor onze dienst al snel meer oplevert dan je erin investeert.

Het vertrouwen van deze bedrijven motiveert ons elke dag

Iedereen verdient het om te werken in een veilige werkcultuur en daarom zijn deze bedrijven slechts het begin. Ontdek de dankbare reacties die ons motiveren om elke dag 100% te geven.

Fiona Gelton
Fiona GeltonRegister Taxateur en interne vertrouwenspersoon bij Envalue
Read More
Wij hebben een interne vertrouwenspersoon en een externe vertrouwenspersoon van Trustlr. En deze combinatie van enerzijds keuzevrijheid vanuit de medewerkers tot wie zij zich willen richten (in- of extern) en daarnaast een goede sparringpartner voor de interne vertrouwenspersoon werkt voor ons erg goed.
Helen Groeneveld
Helen GroeneveldAdjunct Directeur bij Actor Consultancy
Read More
De communicatie verloopt zeer prettig; van een laagdrempelige kennismaking tot snelle reacties per mail en het meedenken in interne cursussen. Wij zijn erg tevreden.
Peter-Paul Verhoef
Peter-Paul VerhoefCEO bij Hightech ICT
Read More
We waarderen Trustlr omdat het ons eenvoudig helpt voldoen aan wet- en regelgeving. Als klein bedrijf kunnen we geen interne vertrouwenspersoon aanstellen. Met Trustlr bieden we collega's toegang tot informatie, voorlichting en advies, wat zorgt voor een veilige werkomgeving.
Eric Beugelsdijk
Eric BeugelsdijkEigenaar bij Roestig Blond
Read More
De proactieve benadering van Trustlr. voor het creëren van een goede werkomgeving past perfect bij onze waarden. Daarnaast helpt het ons ook om volledig te voldoen aan wet- en regelgeving. Trustlr heeft zichzelf bewezen als een waardevolle partner voor ons bedrijf."
Sander Reijsmeijer
Sander ReijsmeijerEigenaar bij Cafe Constant
Read More
Persoonlijk contact en geweldige service. Wij hadden een heel goede en veilige werksfeer, maar toch voelt het goed om vanuit goed werkgeverschap een veilige werkomgeving te bieden aan mijn medewerkers en verder te professionaliseren. De communicatie van Trustlr gaat tot nu toe heel soepel.

Weet je genoeg of heb je nog een vraag?

Ons team staat voor je klaar — vandaag voor al je vragen en morgen voor al je oplossingen op het gebied van een veilige werkcultuur. Plan direct een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze vertrouwenspersonen en ze helpen je met de volgende stap.

Externe vertrouwenspersoon

Een betrouwbare keuze voor Nederlandse ondernemingen.

Externe vertrouwenspersoon Trustlr