Vertrouwenspersoon Leiden

Vertrouwenspersoon leiden

Vertrouwenspersoon Leiden: voor een sociaal veilige werkomgeving

In Leiden, het kloppende hart van kennis en cultuur, neemt de vraag naar deskundige en integere vertrouwenspersonen toe. Of je nu deel uitmaakt van een bedrijf, stichting of vereniging, een externe vertrouwenspersoon is essentieel om het welzijn en de veiligheid van alle betrokkenen te waarborgen. Leiden en omgeving huisvesten meer dan 22.000 bedrijven, waaronder enkele gevestigd op de belangrijke bedrijventerreinen ‘De Waard’ en ‘Roomburg’. Helaas ontbreekt bij veel ondernemingen de aanwezigheid van een vertrouwenspersoon. Wil je voor jouw Leidse organisatie een stap zetten naar een veiligere en productievere cultuur? Ontdek hoe Trustlr je kan begeleiden op deze weg.

Ontdek zelf hoe Trustlr zich onderscheidt

Externe LVV-registervertrouwenspersonen

Al onze vertrouwensexperts zijn LVV-gecertificeerd, maar wat wij nog belangrijker vinden: ze willen jouw mensen écht helpen. Ze hebben de ervaring en passie om elk team verder te helpen.

Voldoen aan wetgeving én verwachtingen overtreffen

Als het binnenkort verplicht wordt om bij bedrijven vanaf 10 medewerkers een vertrouwenspersoon aan te stellen zit je bij ons gelijk goed. En met onze innovatieve dienstverlening leveren we altijd extra.

On- en offline — ons team werkt zoals jullie dat ook doen

Tijden veranderen en wij veranderen gewoon met ze mee. Of jullie team nou compleet remote werkt of nog altijd liever samenkomt; onze innovatieve dienstverlening heeft zowel on- als offline mogelijkheden.

De betaalbare oplossing voor het MKB

Een externe vertrouwenspersoon van Trustlr is geen kostenpost, maar een kostenbesparing. Zij verlagen verzuim, verhogen productiviteit én zijn dankzij ons lage uurtarief van €89 toegankelijk voor het MKB.

Waarom een externe vertrouwenspersoon in Leiden?

Een externe vertrouwenspersoon is een belangrijke schakel in het creëren van een open en veilige werkcultuur voor jouw organisatie in Leiden. De aanwezigheid van een extern vertrouwenspersoon als neutrale en onafhankelijke partij, biedt medewerkers een veilige haven om ongewenst gedrag of integriteitskwesties bespreekbaar te maken. Een vertrouwenspersoon stimuleert een cultuur waarin problemen vroegtijdig worden gesignaleerd en aangepakt, voordat ze escaleren, maar het bevordert ook het algemene welzijn en de sociale veiligheid binnen het team.

Bovendien leidt een proactieve benadering vaak tot aanzienlijke kostenbesparingen voor de organisatie, aangezien het helpt conflicten en daarmee gepaard gaand verzuim te verminderen. In het dynamische klimaat van Leiden is de toegang tot zo'n onpartijdige en betrouwbare resource niet alleen belangrijk, maar ook waardevol voor de algehele teamdynamiek.

Extern Vertrouwenspersoon
Externe vertrouwenspersoon

Zet actief stappen naar een veilige werkcultuur met een vertrouwenspersoon van Trustlr

Bij Trustlr streven we naar het actief voorkomen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitskwesties door middel van ons TrustNet-platform en de inzet van externe vertrouwenspersonen. We richten ons op grensoverschrijdend gedrag, waaronder intimidatie, discriminatie, seksuele intimidatie. Wat betreft integriteit, pakken we kwesties aan zoals fraude, diefstal, en belangenverstrengeling.

Ongeacht de omvang van het probleem, staat Trustlr klaar om zowel jou als jouw medewerkers te begeleiden naar een werkcultuur van veiligheid en respect. Omdat in een omgeving waar vertrouwen heerst, iedere medewerker optimaal presteert en het inzetten van vertrouwenspersonen steeds minder frequent noodig. Hierdoor vormen de externe vertrouwenspersonen van Trustlr niet zozeer een uitgave, maar juist een kostenbesparing. In Leiden ondersteunen onze vertrouwenspersonen dit proces door het bieden van een luisterend oor, het bespreken van mogelijke acties met jouw medewerkers en hen de controle te geven over hun eigen situatie.

Trustlr is er voor elke organisatie

Voor elke branche

Van horeca en toerisme tot consultancy en notariskantoren — Trustlr is net zo veelzijdig als jouw bedrijf.

Voor al je medewerkers

Met TrustNet geven we medewerkers de macht; zij houden de regie over hun eigen werkklimaat.

Voor elke situatie

Ongewenst gedrag kent, helaas, vele vormen. Wij staan, zonder oordeel, open voor elke situatie die onveilig voelt.

Voor elke dag

Het is beter als ‘t nooit gebeurd, maar als het gebeurd dan is Trustlr direct bereikbaar. We staan 24/7 voor je klaar.

Extra diensten

Breidt onze alles-in-één dienstverlening uit en maak van Trustlr jullie één-voor-alles oplossing.

Online voorlichting en preventie

Online cursussen ontworpen om jouw organisatie proactief te ondersteunen in het voorkomen van ongewenst gedrag en integriteit. TrustNet is ons online kennisplatform met voorlichting om een veilige werkomgeving te bevorderen.

Training op locatie

Medewerkers meenemen in de opbouw van een veilig werkklimaat gaat wat ons betreft het allerbest op bekende plekken. Op de werkvloer of een favoriete teamlocatie.

Hulp bij gedragscode

De richtlijnen voor het gedrag van jouw medewerkers behoren nog te vaak tot de ongeschreven regels. Wij maken het duidelijk en inzichtelijk voor iedereen, met een gedragscode op papier.

Ervaring opdoen, in Virtual Reality

Herken jij ongewenst gedrag als het zich voor je neus afspeelt? Met deze VR-experience simuleren we onveilige situaties zodat jouw mensen getraind worden om het gedrag te herkennen dat we samen willen voorkomen.

In Leiden een vertrouwenspersoon inhuren?

Overweeg je om een vertrouwenspersoon in Leiden in te huren? Zoek niet verder, je bent bij ons op de juiste plek! Een externe vertrouwenspersoon van Trustlr helpt je vandaag te voldoen aan wet- en regelgeving, ook als de overheid ze morgen aanscherpt. Belangrijker is dat onze alles-in-één dienstverlening meebouwt aan jouw goed werkgeverschap en je op het pad helpt van goed naar geweldig. Bij veel organisaties ontbreekt het aan proactieve voorlichting en training, meestal vanwege de extra facturen. Met Trustlr kun je preventief werken aan een veilige werkcultuur zonder extra kosten, dankzij ons e-learningplatform. En als je behoefte hebt aan een externe vertrouwenspersoon, dan staat deze altijd voor je klaar.

Trustlr's vertrouwenspersonen zijn LVV-gecertificeerd (het keurmerk van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen) en we zijn goed vertegenwoordigd in Leiden. Bovendien hebben jouw medewerkers de vrijheid om te kiezen voor de vertrouwenspersoon die het beste bij hen past, waardoor ze zich comfortabel en gesteund voelen in hun keuze.

Vertrouwenspersoon inhuren

De beste versie van jullie bedrijf creëren medewerkers samen. Trustlr biedt innovatieve en preventieve oplossingen — de begeleiding die nodig is om alles in goede banen te leiden.

Veelgestelde vragen

Antwoorden op algemene vragen vind je hier. Voor specifieke vragen mag je altijd een afspraak met ons team maken.

De Tweede Kamer heeft in 2023 de initiatiefwet van Groen Links aangenomen. Deze wet wordt nu door de Eerste Kamer behandeld. Omdat 95% van alle wetsvoorstellen die door de Tweede Kamer komen ook in de Eerste Kamer worden aangenomen, lijkt het er sterk op dat een externe vertrouwenspersoon binnenkort verplicht wordt bij bedrijven met meer dan 10 medewerkers.

We werken aan preventie en interventie. In het beste geval helpen onze externe vertrouwenspersonen alleen met het proactief verbeteren van jullie werkcultuur. Toch, mocht het nodig zijn, dan helpen we om ongewenst gedrag en integriteitsschendingen bespreekbaar te maken en werken samen we aan de-escalatie.

Ongewenst gedrag gaat om pesten, discriminatie, intimidatie en (seksuele) intimidatie. Integriteitskwesties zijn zaken als diefstal, fraude, belangenverstrengeling, corruptie en andere vormen van (machts)misbruik die de organisatie of de maatschappij schaden.

De drie belangrijkste taken van onze vertrouwenspersonen zijn het bieden van eerste opvang, begeleiding en advies aan medewerkers, het geven van voorlichting, en het verstrekken van gevraagd en ongevraagd advies aan de top van een organisatie.

Daarnaast biedt Trustlr via het Trustlr-platform extra preventieve diensten aan door middel van onze e-learnings.

Elke werkgever is verplicht om een beleid te voeren op psychosociale arbeidsbelasting . Eén van de manieren hoe de Nederlandse Arbeidsinspectie (de Arbo-inspectie) hierop controleert is door te kijken naar de aanwezigheid van een aantal zaken die je met Trustlr direct geregeld hebt, zoals een vertrouwenspersoon beschikbaar stellen en voorlichting over ongewenst omgangsvormen. Ook de aanwezigheid van een gedragscode en een klachtenregeling worden gecontroleerd en Trustlr kan beiden voor je regelen.

Klinkt leuk: ‘onze vertrouwenspersonen helpen je kosten besparen,’ maar hoe werkt dat? In Nederland hebben jaarlijks 1,2 miljoen mensen te maken met ongewenste omgangsvormen op de werkvloer, en van de 6 miljard euro aan werkgerelateerde verzuimkosten wordt 64% veroorzaakt door psychosociale arbeidsbelasting. Omdat de diensten van Trustlr proactief bijdragen aan een veiligere werkcultuur, zien we vaak een afname in werkgerelateerde verzuimkosten. Daarnaast helpt het Trustlr-platform ons om onze declarabele uren te verlagen, waardoor onze dienst al snel meer oplevert dan je erin investeert.

Het vertrouwen van deze bedrijven motiveert ons elke dag

Iedereen verdient het om te werken in een veilige werkcultuur en daarom zijn deze bedrijven slechts het begin. Ontdek de dankbare reacties die ons motiveren om elke dag 100% te geven.

Fiona Gelton
Fiona GeltonRegister Taxateur en interne vertrouwenspersoon bij Envalue
Read More
Wij hebben een interne vertrouwenspersoon en een externe vertrouwenspersoon van Trustlr. En deze combinatie van enerzijds keuzevrijheid vanuit de medewerkers tot wie zij zich willen richten (in- of extern) en daarnaast een goede sparringpartner voor de interne vertrouwenspersoon werkt voor ons erg goed.
Helen Groeneveld
Helen GroeneveldJobcoach bij Actor Consultancy
Read More
De communicatie verloopt zeer prettig; van een laagdrempelige kennismaking tot snelle reacties per mail en het meedenken in interne cursussen. Wij zijn erg tevreden.
Peter-Paul Verhoef
Peter-Paul VerhoefCEO bij Hightech ICT
Read More
We waarderen Trustlr omdat het ons eenvoudig helpt voldoen aan wet- en regelgeving. Als klein bedrijf kunnen we geen interne vertrouwenspersoon aanstellen. Met Trustlr bieden we collega's toegang tot informatie, voorlichting en advies, wat zorgt voor een veilige werkomgeving.
Eric Beugelsdijk
Eric BeugelsdijkEigenaar bij Roestig Blond
Read More
De proactieve benadering van Trustlr. voor het creëren van een goede werkomgeving past perfect bij onze waarden. Daarnaast helpt het ons ook om volledig te voldoen aan wet- en regelgeving. Trustlr heeft zichzelf bewezen als een waardevolle partner voor ons bedrijf."
Sander Reijsmeijer
Sander ReijsmeijerEigenaar bij Cafe Constant
Read More
Persoonlijk contact en geweldige service. Wij hadden een heel goede en veilige werksfeer, maar toch voelt het goed om vanuit goed werkgeverschap een veilige werkomgeving te bieden aan mijn medewerkers en verder te professionaliseren. De communicatie van Trustlr gaat tot nu toe heel soepel.

Weet je genoeg of heb je nog een vraag?

Ons team staat voor je klaar — vandaag voor al je vragen en morgen voor al je oplossingen op het gebied van een veilige werkcultuur. Plan direct een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze vertrouwenspersonen en ze helpen je met de volgende stap.

Externe vertrouwenspersoon

Een betrouwbare keuze voor Nederlandse ondernemingen.

Externe vertrouwenspersoon Trustlr