Vertrouwenspersoon zorg

Vertrouwenspersoon zorg

Vertrouwenspersoon zorg

Een vertrouwenspersoon in de zorg draagt bij aan een veilige werkcultuur. Uit onderzoek van TNO en CBS (2022) blijkt dat maar liefst 30% van de medewerkers die werkzaam zijn in de zorg enig ongewenst gedrag van collega’s, leidinggevenden of cliënten ervaren. Medewerkers in de zorg krijgen daarmee veel vaker dan medewerkers die werkzaam zijn in andere sectoren te maken met ongewenste omgangsvormen op de werkvloer. 

Trustlr is gespecialiseerd is het bieden van externe vertrouwenspersoon aan middelgrote- en kleine zorginstellingen. Onze vertrouwenspersonen zijn allemaal LVV-registervertrouwenspersonen en staan direct klaar voor jouw medewerkers bij vragen over of situaties van ongewenste omgangsvormen. 

Ontdek zelf hoe Trustlr zich onderscheidt

Externe LVV-registervertrouwenspersonen

Al onze vertrouwensexperts zijn LVV-gecertificeerd, maar wat wij nog belangrijker vinden: ze willen jouw mensen écht helpen. Ze hebben de ervaring en passie om elk team verder te helpen.

Voldoen aan wetgeving én verwachtingen overtreffen

Als het binnenkort verplicht wordt om bij bedrijven vanaf 10 medewerkers een vertrouwenspersoon aan te stellen zit je bij ons gelijk goed. En met onze innovatieve dienstverlening leveren we altijd extra.

On- en offline — ons team werkt zoals jullie dat ook doen

Tijden veranderen en wij veranderen gewoon met ze mee. Of jullie team nou compleet remote werkt of nog altijd liever samenkomt; onze innovatieve dienstverlening heeft zowel on- als offline mogelijkheden.

De betaalbare oplossing voor het MKB

Een externe vertrouwenspersoon van Trustlr is geen kostenpost, maar een kostenbesparing. Zij verlagen verzuim, verhogen productiviteit én zijn dankzij ons lage uurtarief van €89 toegankelijk voor het MKB.

Cliëntvertrouwenspersoon

De vertrouwenspersonen van Trustlr zijn tevens inzetbaar als externe cliëntvertrouwenspersoon (cvp). Het bieden van goede en betrouwbare zorg is voor jou als zorgverlener natuurlijk prioriteit.

Een externe cliëntvertrouwenspersoon draagt bij aan het waarborgen van goede kwalitatieve zorg. Als je met kwetsbare cliënten werkt is het des te meer belangrijk om een externe cliëntvertrouwenspersoon aan te stellen, zodat ook de stem van de cliënt altijd gehoord blijft. 

Externe vertrouwenspersoon
Vertrouwenspersoon zorginstelling

Vertrouwenspersoon zorginstelling

De rol van de vertrouwenspersoon in de zorginstelling is er in eerste instantie primair voor medewerkers, voor het waarborgen van een veilig werkklimaat voor hen. Daarnaast bestaan er verschillende soorten vertrouwenspersonen voor cliënten en patiënten: De cliëntvertrouwenspersonen (cvc) en patiëntenvertrouwenspersonen (pvp).

De externe vertrouwenspersonen van Trustlr zijn niet inzetbaar voor cliënten die onder dwang zijn opgenomen (ggz en wet zorg & dwang). 

Trustlr is er voor elke organisatie

Voor elke branche

Van horeca en toerisme tot consultancy en notariskantoren — Trustlr is net zo veelzijdig als jouw bedrijf.

Voor al je medewerkers

Met TrustNet geven we medewerkers de macht; zij houden de regie over hun eigen werkklimaat.

Voor elke situatie

Ongewenst gedrag kent, helaas, vele vormen. Wij staan, zonder oordeel, open voor elke situatie die onveilig voelt.

Voor elke dag

Het is beter als ‘t nooit gebeurd, maar als het gebeurd dan is Trustlr direct bereikbaar. We staan 24/7 voor je klaar.

Extra diensten

Breidt onze alles-in-één dienstverlening uit en maak van Trustlr jullie één-voor-alles oplossing.

Ervaring opdoen, in Virtual Reality

Herken jij ongewenst gedrag als het zich voor je neus afspeelt? Met deze VR-experience simuleren we onveilige situaties zodat jouw mensen getraind worden om het gedrag te herkennen dat we samen willen voorkomen.

Hulp bij gedragscode

De richtlijnen voor het gedrag van jouw medewerkers behoren nog te vaak tot de ongeschreven regels. Wij maken het duidelijk en inzichtelijk voor iedereen, met een gedragscode op papier.

Gedragscode altijd vindbaar

Het Trustlr-platform is de perfecte plek voor jullie nieuwe (of bestaande) gedragscode. Eén plek waar alles omtrent een veilige werkcultuur staat, inclusief jullie geschreven regels over ieders gedrag.

Training op locatie

Medewerkers meenemen in de opbouw van een veilig werkklimaat gaat wat ons betreft het allerbest op bekende plekken. Op de werkvloer of een favoriete teamlocatie.

vertrouwenspersoon zorg
Den Haag

Den Haag  vertrouwenspersoon zorg

Amsterdam

Amsterdam vertrouwenspersoon zorg

Rotterdam

Rotterdam vertrouwenspersoon zorg

Arnhem

Arnhem vertrouwenspersoon zorg

Groningen

Groningen vertrouwenspersoon zorg

Schiedam
Schiedam vertrouwenspersoon zorg
Leiden

Leiden vertrouwenspersoon zorg

Utrecht

Utrecht vertrouwenspersoon zorg

Eindhoven
Eindhoven vertrouwenspersoon zorg
Breda

Breda vertrouwenspersoon zorg

Onze externe vertrouwenspersonen zijn in elke stad beschikbaar

Wil je online ondersteuning of liever een fysieke afspraak? Onze externe vertrouwenspersonen zijn er voor je, waar je ook bent.

Vertrouwenspersoon zorg inhuren

Wil jij een externe vertrouwenspersoon voor jouw zorginstelling inhuren? Trustlr werkt proactief aan het waarborgen van een veilig werkklimaat voor jouw medewerkers en een goede dienstverlening aan jouw cliënten. 

Doordat het verloop en verzuim hoog is in de zorg en er sprake is van relatief veel grensoverschrijdend gedrag binnen de deze branche is het nog belangrijker te investeren in goed werkgeverschap. Zorg daarom voor een goede werkcultuur zodat jouw medewerkers in een veilige omgeving kunnen zorgen voor anderen.

Neem vandaag nog de eerste stap om een vertrouwenspersoon voor jouw zorginstelling in te huren en plan een kennismakingsgesprek via onderstaande link. 

Vertrouwenspersoon zorg inhuren

De beste versie van jullie bedrijf creëren medewerkers samen. Trustlr biedt innovatieve en preventieve oplossingen — de begeleiding die nodig is om alles in goede banen te leiden.

Veelgestelde vragen

Antwoorden op algemene vragen vind je hier. Voor specifieke vragen mag je altijd een afspraak met ons team maken.

De Tweede Kamer heeft in 2023 de initiatiefwet van Groen Links aangenomen. Deze wet wordt nu door de Eerste Kamer behandeld. Omdat 95% van alle wetsvoorstellen die door de Tweede Kamer komen ook in de Eerste Kamer worden aangenomen, lijkt het er sterk op dat een externe vertrouwenspersoon binnenkort verplicht wordt bij bedrijven met meer dan 10 medewerkers.

We werken aan preventie en interventie. In het beste geval helpen onze externe vertrouwenspersonen alleen met het proactief verbeteren van jullie werkcultuur. Toch, mocht het nodig zijn, dan helpen we om ongewenst gedrag en integriteitsschendingen bespreekbaar te maken en werken samen we aan de-escalatie.

Ongewenst gedrag gaat om pesten, discriminatie, intimidatie en (seksuele) intimidatie. Integriteitskwesties zijn zaken als diefstal, fraude, belangenverstrengeling, corruptie en andere vormen van (machts)misbruik die de organisatie of de maatschappij schaden.

De drie belangrijkste taken van onze vertrouwenspersonen zijn het bieden van eerste opvang, begeleiding en advies aan medewerkers, het geven van voorlichting, en het verstrekken van gevraagd en ongevraagd advies aan de top van een organisatie.

Daarnaast biedt Trustlr via het Trustlr-platform extra preventieve diensten aan door middel van onze e-learnings.

Elke werkgever is verplicht om een beleid te voeren op psychosociale arbeidsbelasting . Eén van de manieren hoe de Nederlandse Arbeidsinspectie (de Arbo-inspectie) hierop controleert is door te kijken naar de aanwezigheid van een aantal zaken die je met Trustlr direct geregeld hebt, zoals een vertrouwenspersoon beschikbaar stellen en voorlichting over ongewenst omgangsvormen. Ook de aanwezigheid van een gedragscode en een klachtenregeling worden gecontroleerd en Trustlr kan beiden voor je regelen.

Klinkt leuk: ‘onze vertrouwenspersonen helpen je kosten besparen,’ maar hoe werkt dat? In Nederland hebben jaarlijks 1,2 miljoen mensen te maken met ongewenste omgangsvormen op de werkvloer, en van de 6 miljard euro aan werkgerelateerde verzuimkosten wordt 64% veroorzaakt door psychosociale arbeidsbelasting. Omdat de diensten van Trustlr proactief bijdragen aan een veiligere werkcultuur, zien we vaak een afname in werkgerelateerde verzuimkosten. Daarnaast helpt het Trustlr-platform ons om onze declarabele uren te verlagen, waardoor onze dienst al snel meer oplevert dan je erin investeert.

Het vertrouwen van deze bedrijven motiveert ons elke dag

Iedereen verdient het om te werken in een veilige werkcultuur en daarom zijn deze bedrijven slechts het begin. Ontdek de dankbare reacties die ons motiveren om elke dag 100% te geven.

Peter-Paul Verhoef
Peter-Paul VerhoefCEO bij Hightech ICT
Lees verder
We waarderen Trustlr omdat het ons eenvoudig helpt voldoen aan wet- en regelgeving. Als klein bedrijf kunnen we geen interne vertrouwenspersoon aanstellen. Met Trustlr bieden we collega's toegang tot informatie, voorlichting en advies, wat zorgt voor een veilige werkomgeving.
Sander Reijsmeijer
Sander ReijsmeijerEigenaar bij Cafe Constant
Lees verder
Persoonlijk contact en geweldige service. Wij hadden een heel goede en veilige werksfeer, maar toch voelt het goed om vanuit goed werkgeverschap een veilige werkomgeving te bieden aan mijn medewerkers en verder te professionaliseren. De communicatie van Trustlr gaat tot nu toe heel soepel.
Eric Beugelsdijk
Eric BeugelsdijkEigenaar bij Roestig Blond
Lees verder
De proactieve benadering van Trustlr. voor het creëren van een goede werkomgeving past perfect bij onze waarden. Daarnaast helpt het ons ook om volledig te voldoen aan wet- en regelgeving. Trustlr heeft zichzelf bewezen als een waardevolle partner voor ons bedrijf."

Weet je genoeg of heb je nog een vraag?

Ons team staat voor je klaar — vandaag voor al je vragen en morgen voor al je oplossingen op het gebied van een veilige werkcultuur. Plan direct een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze vertrouwenspersonen en ze helpen je met de volgende stap.

Externe vertrouwenspersoon

Een betrouwbare keuze voor Nederlandse ondernemingen.

Externe vertrouwenspersoon