Veilig melden

Veiligheid en Vertrouwen Centraal

Je kan ons altijd om hulp mag vragen bij (vragen over) ongewenste situaties en integriteitskwesties. Je mag op elk moment contact opnemen, ook als je niet helemaal zeker weet of er echt iets aan de hand is. Bel liever één keer te veel dan te weinig. Het is ons doel om iedereen een veilige werkcultuur te bieden.

  • Meld volledig anoniem
  • Jij behoudt de regie
  • Onafhankelijk, wij zijn er voor jou
  • Kies een vertrouwenspersoon waar jij je prettig bij voelt
Wil je zo snel mogelijk de beste hulp, dan werkt het contactformulier het best. Jouw contactverzoek komt dan namelijk direct terecht bij de vertrouwenspersoon van jouw keuze. Wil je terug gebeld worden of liever live contact geef dit dan aan in het tekstvlak van het formulier.
 
Natuurlijk mag je ook telefonisch of via e-mail contact met ons opnemen, wanneer dit jouw voorkeur heeft. Je kunt ons bereiken via (085) 060 68 16 of via hello@trustlr.nl.
 
Wil je sparren, even stoom afblazen of heb je echt direct hulp nodig? Wij zijn hier voor jou.

Veilig melden formulier

Wil jij in contact komen met een van onze vertrouwenspersonen? Vul dan het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Maak kennis met onze vertrouwenspersonen

Hi! Mijn naam is Monica

Ik ben werkzaam als beleidsmedewerker Human Resources bij het Rijk en als vertrouwenspersoon bij Trustlr. Ik help organisaties graag om een goede werkgever te zijn en medewerkers aan meer werkplezier. 

Het werk als vertrouwenspersoon vind ik erg belangrijk. Ik krijg veel energie van de gesprekken met medewerkers en ik vind het fijn om mensen te begeleiden naar een goede oplossing. Zelf heb ik in het verleden last gehad van een intimiderende leidinggevende en dat heeft mijn werkplezier toen ernstig beïnvloed. Ik wil me daarom inzetten voor jou om ervoor te zorgen dat jij de juiste tools krijgt om ongewenste omgangsvormen bespreekbaar te maken en tegen te gaan.

Hi, ik ben Ruben.

Toen ik als ondernemer zelf te maken kreeg met ongewenste omgangsvormen en integriteitskwesties, had ik geen idee hoe ik hiermee moest omgaan. Om eerlijk te zijn: ik had veel beter kunnen handelen en gaf mijn medewerkers niet de steun die ze nodig hadden.

Toen ik later de rol van vertrouwenspersonen ontdekte, dacht ik: “Hier heb ik zoveel behoefte aan gehad, waarom heeft niet ieder bedrijf dit?” Het voelde als een roeping om anderen te helpen om nooit in de situaties te komen die ik zelf heb meegemaakt.

Als extern vertrouwenspersoon wil ik mensen in lastige situaties ondersteunen, maar veel liever werk ik er met Trustlr aan dat deze problemen nooit ontstaan. Het is mijn missie om bedrijven te helpen een gezond werkklimaat te realiseren, dankzij laagdrempelige toegang tot preventieve oplossingen.

Hi, ik ben Louisa.

Mijn wens om bij te dragen aan een veilige en respectvolle werkomgeving is aangewakkerd door een persoonlijke ervaring met ongewenst gedrag. Door het grensoverschrijdende gedrag van een collega ben ik een jaar lang met tegenzin naar mijn werk gegaan – een nare ervaring. Dit diepe, persoonlijke inzicht stelt me in staat om empathie en begrip te tonen voor anderen in soortgelijke situaties.

Hoewel mijn werkplezier pas terugkeerde nadat de collega ontslag nam, help ik als vertrouwenspersoon mensen om eerder tot verandering te bewegen. Samen met het individu, maar ook met een heel team, werken we aan een cultuur van respect en integriteit. Zo draag ik samen met Trustlr bij aan de algehele gezondheid en het welzijn van een organisatie en haar mensen.

Als vertrouwenspersoon behandel ik alle hulpvragen in strikte vertrouwelijkheid. Ik zet me zowel in voor het welzijn van de medewerkers als voor het behoud van talent en de verbetering van de productiviteit binnen de organisatie.

Hey, ik ben Marijn.

Iedereen verdient een veilige en fijne werkplek. Dat wordt me elke dag weer duidelijk. Als headhunter en recruitment consultant kom ik in aanraking met uiteenlopende professionals. Juist in de verschillen tussen de grote internationale organisaties en het MKB zie ik het belang van de oplossingen die we met Trustlr bieden.

Mijn werk als vertrouwenspersoon geeft me energie omdat ik graag mensen coach, motiveer en verbind. Met een avontuurlijke blik en een oprechte houding draag ik graag bij aan het werkplezier van anderen, zodat iedereen met plezier naar zijn werk kan gaan.

Mijn naam is Vivian Raats en ik ben geboren en getogen in Roosendaal.

Sinds een jaar of tien ben ik woonachtig in het altijd gezellige Breda. Ik heb ruim zeven jaar ervaring in het HR werkveld waarbij ik ben gestart als HR Servicemedewerker en ben uitgegroeid tot leidinggevende van de HR afdeling. In deze periode ben ik ook werkzaam geweest als interne vertrouwenspersoon en heb ik van heel dichtbij ervaren hoe belangrijk een veilige werkomgeving is.

Het werken met mensen heeft me altijd ontzettend getrokken en toen ik merkte dat ik als vertrouwenspersoon een bijdrage kon leveren aan een veilige werkomgeving heb ik besloten om aan de slag te gaan als extern vertrouwenspersoon. Zolang ik me kan herinneren vind ik “de mens” erg interessant. Dit zorgt er in mijn werk met mensen voor dat ik toegewijd ben en hen mijn onverdeelde en oprechte aandacht kan geven. Overal waar mensen samen zijn kunnen er uitdagingen ontstaan. Dat mensen zich veilig voelen en met plezier de dag beleven is voor mij erg belangrijk. Mijn werkwijze kenmerkt zich door: rust, vertrouwen, open- en eerlijkheid & sensitiviteit.

Hi, Mijn naam is Wim.

Ik ben zelfstandig ondernemer en mijn werkzaamheden zij gericht op IT en Agile Management maar ben ook coach, trainer en docent. Ik vind het fijn om mensen de helpen om succesvol, gelukkig en gezond te worden.

Als vertrouwenspersoon wil ik medewerkers die te maken krijgen met ongewenste omgangsvormen of integriteitskwesties in alle vertrouwelijkheid begeleiden en adviseren naar een oplossing die passend is. Ik wil graag een luisterend oor bieden maar medewerkers ook goed informeren over de mogelijkheden die er zijn en de mogelijke voor- en nadelen van deze routes. Ook kan ik de organisatie en het bestuur of directie op basis van (generieke) signalen of analyses informeren of adviseren over te nemen stappen. Alles om er uiteindelijk voor te zorgen dat er een sociaal veilig en integere werkomgeving ontstaat.

Ik vind het belangrijk te kunnen helpen bij ongewenst gedrag en bij integriteitsvraagstukken. Mensen zegge over me dat ik een luisterend oor voor ze ben, een pragmatisch aanpak heb en werk vanuit rust en vertrouwen.
In mijn verschillende rollen als bijv. Manager en HR-manager heb ik altijd de focus op “de mens” in de organisatie. Ook heb ik zelf ondervonden hoe belangrijk een veilige werkomgeving is. Persoonlijk heb ik meegemaakt wat grensoverschrijdend gedrag met je doet.

Als vertrouwenspersoon ben ik in eerste instantie een luisterend oor voor je, zodat je je verhaal kwijt kunt. Daarnaast help ik je graag met eventuele vervolgstappen. Ik kan je daarbij helpen met de voor en nadelen van de verschillende stappen en helpen een keuze te maken.

We kunnen dan, als je dat wil, ook samen kijken hoe de organisatie te adviseren over maatregelen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen en integer gedrag te stimuleren.

Ik werk natuurlijk vertrouwelijk, jij hebt de regie, ook over eventuele vervolgstappen.