Veilig melden

Veiligheid en Vertrouwen Centraal

Je kan ons altijd om hulp mag vragen bij (vragen over) ongewenste situaties en integriteitskwesties. Je mag op elk moment contact opnemen, ook als je niet helemaal zeker weet of er echt iets aan de hand is. Bel liever één keer te veel dan te weinig. Het is ons doel om iedereen een veilige werkcultuur te bieden.

  • Meld volledig anoniem
  • Jij behoudt de regie
  • Onafhankelijk, wij zijn er voor jou
  • Kies een vertrouwenspersoon waar jij je prettig bij voelt
Wil je zo snel mogelijk de beste hulp, dan werkt het contactformulier het best. Jouw contactverzoek komt dan namelijk direct terecht bij de vertrouwenspersoon van jouw keuze. Wil je terug gebeld worden of liever live contact geef dit dan aan in het tekstvlak van het formulier.
 
Natuurlijk mag je ook telefonisch of via e-mail contact met ons opnemen, wanneer dit jouw voorkeur heeft. Je kunt ons bereiken via (085) 060 68 16 of via hello@trustlr.nl.
 
Wil je sparren, even stoom afblazen of heb je echt direct hulp nodig? Wij zijn hier voor jou.

Veilig melden formulier

Wil jij in contact komen met een van onze vertrouwenspersonen? Vul dan het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Maak kennis met onze vertrouwenspersonen

Hi! Mijn naam is Monica

Ik ben werkzaam als beleidsmedewerker Human Resources bij het Rijk en als vertrouwenspersoon bij Trustlr. Ik help organisaties graag om een goede werkgever te zijn en medewerkers aan meer werkplezier. 

Het werk als vertrouwenspersoon vind ik erg belangrijk. Ik krijg veel energie van de gesprekken met medewerkers en ik vind het fijn om mensen te begeleiden naar een goede oplossing. Zelf heb ik in het verleden last gehad van een intimiderende leidinggevende en dat heeft mijn werkplezier toen ernstig beïnvloed. Ik wil me daarom inzetten voor jou om ervoor te zorgen dat jij de juiste tools krijgt om ongewenste omgangsvormen bespreekbaar te maken en tegen te gaan.

Hi, ik ben Ruben.

Toen ik als ondernemer zelf te maken kreeg met ongewenste omgangsvormen en integriteitskwesties, had ik geen idee hoe ik hiermee moest omgaan. Om eerlijk te zijn: ik had veel beter kunnen handelen en gaf mijn medewerkers niet de steun die ze nodig hadden.

Toen ik later de rol van vertrouwenspersonen ontdekte, dacht ik: “Hier heb ik zoveel behoefte aan gehad, waarom heeft niet ieder bedrijf dit?” Het voelde als een roeping om anderen te helpen om nooit in de situaties te komen die ik zelf heb meegemaakt.

Als extern vertrouwenspersoon wil ik mensen in lastige situaties ondersteunen, maar veel liever werk ik er met Trustlr aan dat deze problemen nooit ontstaan. Het is mijn missie om bedrijven te helpen een gezond werkklimaat te realiseren, dankzij laagdrempelige toegang tot preventieve oplossingen.

Hi, ik ben Louisa.

Mijn wens om bij te dragen aan een veilige en respectvolle werkomgeving is aangewakkerd door een persoonlijke ervaring met ongewenst gedrag. Door het grensoverschrijdende gedrag van een collega ben ik een jaar lang met tegenzin naar mijn werk gegaan – een nare ervaring. Dit diepe, persoonlijke inzicht stelt me in staat om empathie en begrip te tonen voor anderen in soortgelijke situaties.

Hoewel mijn werkplezier pas terugkeerde nadat de collega ontslag nam, help ik als vertrouwenspersoon mensen om eerder tot verandering te bewegen. Samen met het individu, maar ook met een heel team, werken we aan een cultuur van respect en integriteit. Zo draag ik samen met Trustlr bij aan de algehele gezondheid en het welzijn van een organisatie en haar mensen.

Als vertrouwenspersoon behandel ik alle hulpvragen in strikte vertrouwelijkheid. Ik zet me zowel in voor het welzijn van de medewerkers als voor het behoud van talent en de verbetering van de productiviteit binnen de organisatie.

Hey, ik ben Marijn.

Iedereen verdient een veilige en fijne werkplek. Dat wordt me elke dag weer duidelijk. Als headhunter en recruitment consultant kom ik in aanraking met uiteenlopende professionals. Juist in de verschillen tussen de grote internationale organisaties en het MKB zie ik het belang van de oplossingen die we met Trustlr bieden.

Mijn werk als vertrouwenspersoon geeft me energie omdat ik graag mensen coach, motiveer en verbind. Met een avontuurlijke blik en een oprechte houding draag ik graag bij aan het werkplezier van anderen, zodat iedereen met plezier naar zijn werk kan gaan.