Vertrouwenspersoon Eindhoven

Vertrouwenspersoon Eindhoven

Vertrouwenspersoon Eindhoven

Een vertrouwenspersoon in Eindhoven? Iedere werknemer heeft recht op een sociaal veilige werkomgeving en het is de verantwoordelijkheid van elke werkgever om hiervoor te zorgen. 

Ongewenste omgangsvormen op de werkvloer zoals intimidatie, pestgedrag, discriminatie, seksuele intimidatie en agressie kunnen diepe sporen achterlaten bij medewerkers. Dit kan leiden tot negatieve gevolgen variërend van een onveilig gevoel op de werkvloer, verlaagde productiviteit tot ziekteverzuim, een arbeidsconflict of zelfs ontslag. 

 

Er zijn in Eindhoven en omgeving op bedrijventerreinen als Brainport en De Hurk ruim 40.000 bedrijven gevestigd, maar bij veel bedrijven is er nog geen toegang tot een vertrouwenspersoon. Lees hieronder verder hoe Trustlr jouw organisatie kan ondersteunen.

Ontdek zelf hoe Trustlr zich onderscheidt

Externe LVV-registervertrouwenspersonen

Al onze vertrouwensexperts zijn LVV-gecertificeerd, maar wat wij nog belangrijker vinden: ze willen jouw mensen écht helpen. Ze hebben de ervaring en passie om elk team verder te helpen.

Voldoen aan wetgeving én verwachtingen overtreffen

Als het binnenkort verplicht wordt om bij bedrijven vanaf 10 medewerkers een vertrouwenspersoon aan te stellen zit je bij ons gelijk goed. En met onze innovatieve dienstverlening leveren we altijd extra.

On- en offline — ons team werkt zoals jullie dat ook doen

Tijden veranderen en wij veranderen gewoon met ze mee. Of jullie team nou compleet remote werkt of nog altijd liever samenkomt; onze innovatieve dienstverlening heeft zowel on- als offline mogelijkheden.

De betaalbare oplossing voor het MKB

Een externe vertrouwenspersoon van Trustlr is geen kostenpost, maar een kostenbesparing. Zij verlagen verzuim, verhogen productiviteit én zijn dankzij ons lage uurtarief van €89 toegankelijk voor het MKB.

Waarom een externe vertrouwenspersoon in Eindhoven

Het aanstellen van een externe vertrouwenspersoon in Eindhoven helpt bij het creëren van een omgeving waarin iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt. Trustlr biedt een complete oplossing die niet alleen gericht is op het voorkomen van ongewenste omgangsvormen, maar ook op het adequaat reageren wanneer deze zich voordoen. Zo werken we samen met ondernemers en werkgevers in Eindhoven aan een positieve, respectvolle en veilige werkcultuur.

Een externe vertrouwenspersoon is een belangrijke schakel in het creëren van een open en veilige werkcultuur voor jouw organisatie in Eindhoven. Een externe vertrouwenspersoon biedt niet alleen een vertrouwelijke plek waar medewerkers terechtkunnen met kwesties rond ongewenst gedrag en integriteitsvraagstukken, maar draagt ook bij aan het vroegtijdig signaleren en aanpakken van mogelijke problemen.

Externe vertrouwenspersoon
Externe vertrouwenspersoon

Een vertrouwenspersoon in Eindhoven is geen kostenpost, maar een kostenbesparing

De onafhankelijke positie van een externe vertrouwenspersoon zorgt ervoor dat medewerkers echt het gevoel hebben dat ze vertrouwd en anoniem hun verhaal kunnen doen en dit verlaagd de drempel om hulp te vragen. Hoe eerder een medewerker aan de bel trekt hoe eerder er gewerkt kan worden naar een oplossing. Ook voordat een situatie onnodig is geëscaleerd. 

De proactieve benadering van Trustlr en onze vertrouwenspersonen is een investering die zichzelf terugbetaalt. Het vermindert de kans op arbeidsconflicten en ziekteverzuim en kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen. Voor bedrijven in Eindhoven, die streven naar vooruitgang en innovatie, is een vertrouwenspersoon geen luxe, maar belangrijk onderdeel van een gezonde organisatiestructuur.

Trustlr is er voor elke organisatie

Voor elke branche

Van horeca en toerisme tot consultancy en notariskantoren — Trustlr is net zo veelzijdig als jouw bedrijf.

Voor al je medewerkers

Met TrustNet geven we medewerkers de macht; zij houden de regie over hun eigen werkklimaat.

Voor elke situatie

Ongewenst gedrag kent, helaas, vele vormen. Wij staan, zonder oordeel, open voor elke situatie die onveilig voelt.

Voor elke dag

Het is beter als ‘t nooit gebeurd, maar als het gebeurd dan is Trustlr direct bereikbaar. We staan 24/7 voor je klaar.

Extra diensten

Breidt onze alles-in-één dienstverlening uit en maak van Trustlr jullie één-voor-alles oplossing.

Ervaring opdoen, in Virtual Reality

Herken jij ongewenst gedrag als het zich voor je neus afspeelt? Met deze VR-experience simuleren we onveilige situaties zodat jouw mensen getraind worden om het gedrag te herkennen dat we samen willen voorkomen.

Hulp bij gedragscode

De richtlijnen voor het gedrag van jouw medewerkers behoren nog te vaak tot de ongeschreven regels. Wij maken het duidelijk en inzichtelijk voor iedereen, met een gedragscode op papier.

Gedragscode altijd vindbaar

Het Trustlr-platform is de perfecte plek voor jullie nieuwe (of bestaande) gedragscode. Eén plek waar alles omtrent een veilige werkcultuur staat, inclusief jullie geschreven regels over ieders gedrag.

Training op locatie

Medewerkers meenemen in de opbouw van een veilig werkklimaat gaat wat ons betreft het allerbest op bekende plekken. Op de werkvloer of een favoriete teamlocatie.

Vertrouwenspersoon Eindhoven inhuren

Overweeg je een vertrouwenspersoon voor jouw organisatie in Eindhoven in te huren? Zoek niet verder, je bent bij ons op de juiste plek! Trustlr biedt met zijn externe vertrouwenspersonen en TrustNet, ons innovatieve online platform vol Elearnings en tools, de ideale oplossing. Specifiek afgestemd op de behoeften van Eindhovense bedrijven, helpen we je proactief een gezonde en open werkcultuur te creëren.

Met Trustlr krijgen alle medewerkers toegang tot ons TrustNet e-learning platform, waar ze de nodige voorlichting ontvangen. En mocht de behoefte aan een extern vertrouwenspersoon toch ontstaan, dan zijn onze LVV-gecertificeerde vertrouwenspersonen altijd bereikbaar en klaar om te helpen. 

Vertrouwenspersoon eindhoven inhuren

De beste versie van jullie bedrijf creëren medewerkers samen. Trustlr biedt innovatieve en preventieve oplossingen — de begeleiding die nodig is om alles in goede banen te leiden.

Veelgestelde vragen

Antwoorden op algemene vragen vind je hier. Voor specifieke vragen mag je altijd een afspraak met ons team maken.

De Tweede Kamer heeft in 2023 de initiatiefwet van Groen Links aangenomen. Deze wet wordt nu door de Eerste Kamer behandeld. Omdat 95% van alle wetsvoorstellen die door de Tweede Kamer komen ook in de Eerste Kamer worden aangenomen, lijkt het er sterk op dat een externe vertrouwenspersoon binnenkort verplicht wordt bij bedrijven met meer dan 10 medewerkers.

We werken aan preventie en interventie. In het beste geval helpen onze externe vertrouwenspersonen alleen met het proactief verbeteren van jullie werkcultuur. Toch, mocht het nodig zijn, dan helpen we om ongewenst gedrag en integriteitsschendingen bespreekbaar te maken en werken samen we aan de-escalatie.

Ongewenst gedrag gaat om pesten, discriminatie, intimidatie en (seksuele) intimidatie. Integriteitskwesties zijn zaken als diefstal, fraude, belangenverstrengeling, corruptie en andere vormen van (machts)misbruik die de organisatie of de maatschappij schaden.

De drie belangrijkste taken van onze vertrouwenspersonen zijn het bieden van eerste opvang, begeleiding en advies aan medewerkers, het geven van voorlichting, en het verstrekken van gevraagd en ongevraagd advies aan de top van een organisatie.

Daarnaast biedt Trustlr via het Trustlr-platform extra preventieve diensten aan door middel van onze e-learnings.

Elke werkgever is verplicht om een beleid te voeren op psychosociale arbeidsbelasting . Eén van de manieren hoe de Nederlandse Arbeidsinspectie (de Arbo-inspectie) hierop controleert is door te kijken naar de aanwezigheid van een aantal zaken die je met Trustlr direct geregeld hebt, zoals een vertrouwenspersoon beschikbaar stellen en voorlichting over ongewenst omgangsvormen. Ook de aanwezigheid van een gedragscode en een klachtenregeling worden gecontroleerd en Trustlr kan beiden voor je regelen.

Klinkt leuk: ‘onze vertrouwenspersonen helpen je kosten besparen,’ maar hoe werkt dat? In Nederland hebben jaarlijks 1,2 miljoen mensen te maken met ongewenste omgangsvormen op de werkvloer, en van de 6 miljard euro aan werkgerelateerde verzuimkosten wordt 64% veroorzaakt door psychosociale arbeidsbelasting. Omdat de diensten van Trustlr proactief bijdragen aan een veiligere werkcultuur, zien we vaak een afname in werkgerelateerde verzuimkosten. Daarnaast helpt het Trustlr-platform ons om onze declarabele uren te verlagen, waardoor onze dienst al snel meer oplevert dan je erin investeert.

Het vertrouwen van deze bedrijven motiveert ons elke dag

Iedereen verdient het om te werken in een veilige werkcultuur en daarom zijn deze bedrijven slechts het begin. Ontdek de dankbare reacties die ons motiveren om elke dag 100% te geven.

Peter-Paul Verhoef
Peter-Paul VerhoefCEO bij Hightech ICT
Lees verder
We waarderen Trustlr omdat het ons eenvoudig helpt voldoen aan wet- en regelgeving. Als klein bedrijf kunnen we geen interne vertrouwenspersoon aanstellen. Met Trustlr bieden we collega's toegang tot informatie, voorlichting en advies, wat zorgt voor een veilige werkomgeving.
Sander Reijsmeijer
Sander ReijsmeijerEigenaar bij Cafe Constant
Lees verder
Persoonlijk contact en geweldige service. Wij hadden een heel goede en veilige werksfeer, maar toch voelt het goed om vanuit goed werkgeverschap een veilige werkomgeving te bieden aan mijn medewerkers en verder te professionaliseren. De communicatie van Trustlr gaat tot nu toe heel soepel.
Eric Beugelsdijk
Eric BeugelsdijkEigenaar bij Roestig Blond
Lees verder
De proactieve benadering van Trustlr. voor het creëren van een goede werkomgeving past perfect bij onze waarden. Daarnaast helpt het ons ook om volledig te voldoen aan wet- en regelgeving. Trustlr heeft zichzelf bewezen als een waardevolle partner voor ons bedrijf."

Weet je genoeg of heb je nog een vraag?

Ons team staat voor je klaar — vandaag voor al je vragen en morgen voor al je oplossingen op het gebied van een veilige werkcultuur. Plan direct een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze vertrouwenspersonen en ze helpen je met de volgende stap.

Externe vertrouwenspersoon

Een betrouwbare keuze voor Nederlandse ondernemingen.

Externe vertrouwenspersoon