Vertrouwenspersoon Schiedam

Vertrouwenspersoon Schiedam

Vertrouwenspersoon Schiedam: jouw partner voor een veilige werkomgeving

De vraag naar een toegewijde en betrouwbare vertrouwenspersoon in en rond Schiedam neemt toe. Of je nu een bedrijf, stichting of vereniging vertegenwoordigt, een vertrouwenspersoon is er om het welzijn en de veiligheid van alle medewerkers en betrokkenen te garanderen en draagt bij aan een veilige werkomgeving. In de regio Groot-Rijnmond, waar Schiedam deel van uitmaakt, zijn bijna 200.000 bedrijven gevestigd. Veel van deze bedrijven, op bekende bedrijventerreinen zoals ’s-Gravelandsepolder, Spaanse Polder en de Schiedamse binnenstad, hebben nog geen toegang tot een externe vertrouwenspersoon. Ben je actief binnen een organisatie in Schiedam en wil je actief bijdragen aan een positieve en veilige bedrijfscultuur? Ontdek hieronder hoe Trustlr je hierin kan begeleiden.

Ontdek zelf hoe Trustlr zich onderscheidt

Pool diverse externe LVV-registervertrouwenspersonen

Al onze externe vertrouwenspersonen zijn LVV-gecertificeerd, maar wat wij nog belangrijker vinden: We zijn divers (gender, cultuur, lhbtiq+) spreken meerdere talen en hebben verschillende achtergronden.

Voldoen aan wetgeving én verwachtingen overtreffen

Als het binnenkort verplicht wordt om bij bedrijven vanaf 10 medewerkers een vertrouwenspersoon aan te stellen zit je bij ons gelijk goed. Met onze persoonlijke benadering leveren we altijd extra.

Zichtbaar, laagdrempelig en toegankelijk

Onze proactieve aanpak en ontwikkelde tools zorgen voor uitstekende zichtbaarheid en daarmee toegankelijke ondersteuning. Onze innovatieve dienstverlening heeft zowel on- als offline mogelijkheden.

Compleet ontzorgd implementatietraject

Geen organisatie is hetzelfde, daarom geloven wij in dienstverlening op maat. Wij werken met een implementatietraject om onze service op jouw behoefte te kunnen finetunen. Daarbij bepalen we welke ontwikkelde tools het beste passen.

Waarom een externe vertrouwenspersoon in Schiedam inschakelen?

Eén van de belangrijkste voordelen van het inschakelen van een externe vertrouwenspersoon in Schiedam is de onafhankelijkheid die deze biedt. Medewerkers kunnen bij zo’n onpartijdige partij anoniem hun verhaal doen, steun ontvangen en advies inwinnen. In samenspraak met de vertrouwenspersoon overwegen ze welke acties mogelijk en wenselijk zijn, van een open gesprek tot aan het indienen van een officiële melding. De medewerker behoud ten alle tijden de regie en de controle, terwijl ze tegelijkertijd gesterkt worden om passende acties te ondernemen. Samen vliegen wij de situatie snel en effectief aan wat leidt tot de-escalatie van intergiteitskwesties of ongewenst gedrag.

Externe vertrouwenspersoon
Externe vertrouwenspersoon

Preventief werken aan een veilige werkomgeving met TrustNet en onze vertrouwenspersonen

Onze externe vertrouwenspersonen bij Trustlr in Schiedam richten zich zowel op het aanpakken van ongewenst gedrag als op zaken van integriteit. Ongewenst gedrag omvat zaken als intimidatie, pesten, fysieke agressie, discriminatie, racisme en seksuele intimidatie. Wat betreft integriteitskwesties, denk hierbij aan situaties als fraude, diefstal of mogelijke belangenconflicten.

Of het nu gaat om een kleine onenigheid of een groter conflict, Trustlr staat klaar om jou en je team te begeleiden naar een veiliger werkomgeving. Wij doen dit door te luisteren, samen met de betrokken medewerker de beste aanpak te overwegen, de medewerker de leiding te laten nemen en waar nodig te ondersteunen bij het anoniem indienen van een klacht in gevallen van integriteitsschendingen.

Trustlr is er voor elke organisatie

Voor elke branche

Van horeca en toerisme tot consultancy en notariskantoren — Trustlr is net zo veelzijdig als jouw bedrijf.

Voor al je medewerkers

Met TrustNet geven we medewerkers de macht; zij houden de regie over hun eigen werkklimaat.

Voor elke situatie

Ongewenst gedrag kent, helaas, vele vormen. Wij staan, zonder oordeel, open voor elke situatie die onveilig voelt.

Voor elke dag

Het is beter als ‘t nooit gebeurd, maar als het gebeurd dan is Trustlr direct bereikbaar. We staan 24/7 voor je klaar.

Extra diensten

Breidt onze alles-in-één dienstverlening uit en maak van Trustlr jullie één-voor-alles oplossing.

Online voorlichting en preventie

Online cursussen ontworpen om jouw organisatie proactief te ondersteunen in het voorkomen van ongewenst gedrag en integriteit. TrustNet is ons online kennisplatform met voorlichting om een veilige werkomgeving te bevorderen.

Workshop op locatie

Medewerkers meenemen in de opbouw van een veilig werkklimaat gaat wat ons betreft het allerbest op bekende plekken. Op de werkvloer of een favoriete teamlocatie.

Hulp bij gedragscode

De richtlijnen voor het gedrag van jouw medewerkers behoren nog te vaak tot de ongeschreven regels. Wij maken het duidelijk en inzichtelijk voor iedereen, met een gedragscode op papier.

Ervaring opdoen, in Virtual Reality

Herken jij ongewenst gedrag als het zich voor je neus afspeelt? Met deze VR-experience simuleren we onveilige situaties zodat jouw mensen getraind worden om het gedrag te herkennen dat we samen willen voorkomen.

Vertrouwenspersoon inhuren in Schiedam?

Vertrouwenspersoon inhuren in Schiedam? Je bent bij ons aan het juiste adres! Via ons platform bieden we je medewerkers inzichtelijke e-learnings, handige tips en waardevolle adviezen. Uit ervaring merken we dat organisaties vaak pas een vertrouwenspersoon inschakelen wanneer een situatie escaleert. Er wordt relatief weinig gedaan aan preventieve voorlichting en training vanwege de verwachte hoge kosten. Met Trustlr leg je de basis voor een veilige werkomgeving zonder onnodige uitgaven, dankzij ons uitgebreide e-learning platform. En mocht de noodzaak er zijn, dan staat een externe vertrouwenspersoon altijd voor je klaar. 

Onze onderscheidende aanpak met het platform verzekert dat je werkt aan het creëren van een veilige bedrijfscultuur. De vertrouwenspersonen van Trustlr beschikken over een LVV-certificering, het keurmerk van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen. Wij staan klaar voor organisaties in heel Nederland.

Vertrouwenspersoon extern Schiedam

De beste versie van jullie bedrijf creëren medewerkers samen. Trustlr biedt innovatieve en preventieve oplossingen — de begeleiding die nodig is om alles in goede banen te leiden.

Veelgestelde vragen

Antwoorden op algemene vragen vind je hier. Voor specifieke vragen mag je altijd een afspraak met ons team maken.

De Tweede Kamer heeft in 2023 de initiatiefwet van Groen Links aangenomen. Deze wet wordt nu door de Eerste Kamer behandeld. Omdat 95% van alle wetsvoorstellen die door de Tweede Kamer komen ook in de Eerste Kamer worden aangenomen, lijkt het er sterk op dat een externe vertrouwenspersoon binnenkort verplicht wordt bij bedrijven met meer dan 10 medewerkers.

We werken aan preventie en interventie. In het beste geval helpen onze externe vertrouwenspersonen alleen met het proactief verbeteren van jullie werkcultuur. Toch, mocht het nodig zijn, dan helpen we om ongewenst gedrag en integriteitsschendingen bespreekbaar te maken en werken samen we aan de-escalatie.

Ongewenst gedrag gaat om pesten, discriminatie, intimidatie en (seksuele) intimidatie. Integriteitskwesties zijn zaken als diefstal, fraude, belangenverstrengeling, corruptie en andere vormen van (machts)misbruik die de organisatie of de maatschappij schaden.

De drie belangrijkste taken van onze vertrouwenspersonen zijn het bieden van eerste opvang, begeleiding en advies aan medewerkers, het geven van voorlichting, en het verstrekken van gevraagd en ongevraagd advies aan de top van een organisatie.

Daarnaast biedt Trustlr via het Trustlr-platform extra preventieve diensten aan door middel van onze e-learnings.

Elke werkgever is verplicht om een beleid te voeren op psychosociale arbeidsbelasting . Eén van de manieren hoe de Nederlandse Arbeidsinspectie (de Arbo-inspectie) hierop controleert is door te kijken naar de aanwezigheid van een aantal zaken die je met Trustlr direct geregeld hebt, zoals een vertrouwenspersoon beschikbaar stellen en voorlichting over ongewenst omgangsvormen. Ook de aanwezigheid van een gedragscode en een klachtenregeling worden gecontroleerd en Trustlr kan beiden voor je regelen.

Klinkt leuk: ‘onze vertrouwenspersonen helpen je kosten besparen,’ maar hoe werkt dat? In Nederland hebben jaarlijks 1,2 miljoen mensen te maken met ongewenste omgangsvormen op de werkvloer, en van de 6 miljard euro aan werkgerelateerde verzuimkosten wordt 64% veroorzaakt door psychosociale arbeidsbelasting. Omdat de diensten van Trustlr proactief bijdragen aan een veiligere werkcultuur, zien we vaak een afname in werkgerelateerde verzuimkosten. Daarnaast helpt het Trustlr-platform ons om onze declarabele uren te verlagen, waardoor onze dienst al snel meer oplevert dan je erin investeert.

Het vertrouwen van deze bedrijven motiveert ons elke dag

Iedereen verdient het om te werken in een veilige werkcultuur en daarom zijn deze bedrijven slechts het begin. Ontdek de dankbare reacties die ons motiveren om elke dag 100% te geven.

Fiona Gelton
Fiona GeltonRegister Taxateur en interne vertrouwenspersoon bij Envalue
Read More
Wij hebben een interne vertrouwenspersoon en een externe vertrouwenspersoon van Trustlr. En deze combinatie van enerzijds keuzevrijheid vanuit de medewerkers tot wie zij zich willen richten (in- of extern) en daarnaast een goede sparringpartner voor de interne vertrouwenspersoon werkt voor ons erg goed.
Helen Groeneveld
Helen GroeneveldAdjunct Directeur bij Actor Consultancy
Read More
De communicatie verloopt zeer prettig; van een laagdrempelige kennismaking tot snelle reacties per mail en het meedenken in interne cursussen. Wij zijn erg tevreden.
Peter-Paul Verhoef
Peter-Paul VerhoefCEO bij Hightech ICT
Read More
We waarderen Trustlr omdat het ons eenvoudig helpt voldoen aan wet- en regelgeving. Als klein bedrijf kunnen we geen interne vertrouwenspersoon aanstellen. Met Trustlr bieden we collega's toegang tot informatie, voorlichting en advies, wat zorgt voor een veilige werkomgeving.
Eric Beugelsdijk
Eric BeugelsdijkEigenaar bij Roestig Blond
Read More
De proactieve benadering van Trustlr. voor het creëren van een goede werkomgeving past perfect bij onze waarden. Daarnaast helpt het ons ook om volledig te voldoen aan wet- en regelgeving. Trustlr heeft zichzelf bewezen als een waardevolle partner voor ons bedrijf."
Sander Reijsmeijer
Sander ReijsmeijerEigenaar bij Cafe Constant
Read More
Persoonlijk contact en geweldige service. Wij hadden een heel goede en veilige werksfeer, maar toch voelt het goed om vanuit goed werkgeverschap een veilige werkomgeving te bieden aan mijn medewerkers en verder te professionaliseren. De communicatie van Trustlr gaat tot nu toe heel soepel.

Weet je genoeg of heb je nog een vraag?

Ons team staat voor je klaar — vandaag voor al je vragen en morgen voor al je oplossingen op het gebied van een veilige werkcultuur. Plan direct een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze vertrouwenspersonen en ze helpen je met de volgende stap.

Externe vertrouwenspersoon

Een betrouwbare keuze voor Nederlandse ondernemingen.

Externe vertrouwenspersoon Trustlr