Vertrouwenspersoon horeca

Vertrouwenspersoon horeca

Vertrouwenspersoon Horeca: voor een veilige werkcultuur

Een vertrouwenspersoon in de horeca draagt bij aan een veilige werkcultuur en kan helpen ongewenst gedrag door zowel collega’s als gasten tegen te gaan. In de horeca werken veel jongeren die dat steuntje van een externe vertrouwenspersoon net even kunnen gebruiken. Je personeel leert ongewenst gedrag eerder te herkennen en hierover het gesprek aan te gaan. Dit zorgt voor het terugdringen van verloop- en verzuimkosten, wel zo fijn. Kan jij je weer bezig houden met het in de watten leggen van jouw van gasten!

Ontdek zelf hoe Trustlr zich onderscheidt

Externe LVV-registervertrouwenspersonen

Al onze vertrouwensexperts zijn LVV-gecertificeerd, maar wat wij nog belangrijker vinden: ze willen jouw mensen écht helpen. Ze hebben de ervaring en passie om elk team verder te helpen.

Voldoen aan wetgeving én verwachtingen overtreffen

Als het binnenkort verplicht wordt om bij bedrijven vanaf 10 medewerkers een vertrouwenspersoon aan te stellen zit je bij ons gelijk goed. En met onze innovatieve dienstverlening leveren we altijd extra.

On- en offline — ons team werkt zoals jullie dat ook doen

Tijden veranderen en wij veranderen gewoon met ze mee. Of jullie team nou compleet remote werkt of nog altijd liever samenkomt; onze innovatieve dienstverlening heeft zowel on- als offline mogelijkheden.

De betaalbare oplossing voor het MKB

Een externe vertrouwenspersoon van Trustlr is geen kostenpost, maar een kostenbesparing. Zij verlagen verzuim, verhogen productiviteit én zijn dankzij ons lage uurtarief van €89 toegankelijk voor het MKB.

Waarom horecabedrijven een vertrouwenspersoon nodig hebben

Bij horecabedrijven is het vaak zo dat er geen toegang is tot een vertrouwenspersoon. Dit terwijl ongewenst gedrag relatief vaak voorkomt. Uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) 2022 van TNO en CBS blijkt dat maar liefst 20% van de medewerkers enig ongewenst gedrag ervaart van collega’s, leidinggevenden of klanten. Vergeleken met andere sectoren ligt dit ver boven het gemiddelde (alleen de gezondheidszorg scoort nog hoger). Door het aantal jongeren, de hoge werkdruk en de alcohol die vaak in het spel is, liggen ongewenste omgangsvormen op de loer.

Ook zien we met veel risico in de keuken: door de hiërarchie en hoge werkdruk met name tijdens de spitsuren kunnen gemakkelijk ongewenste situaties ontstaan.

Externe vertrouwenspersoon
Externe vertrouwenspersoon

Gevolgen van ongewenst gedrag in de horeca

De gevolgen van ongewenst gedrag in de horeca zijn groot. Daarom is belangrijk om ongewenste omgangsvormen in de horeca tegen te gaan. De horeca kent een hoog verloop van 40%, dit kost de horecabranche maar liefst 1,4 miljard per jaar, is uit onderzoek van ABN AMRO gebleken. Door het tekort aan personeel, met name (chef)koks komen veel horecabedrijven in de problemen. Werken aan een goede werkcultuur met een vertrouwenspersoon is dus investeren in je eigen zaak!

Trustlr is er voor elke organisatie

Voor elke branche

Van horeca en toerisme tot consultancy en notariskantoren — Trustlr is net zo veelzijdig als jouw bedrijf.

Voor al je medewerkers

Met TrustNet geven we medewerkers de macht; zij houden de regie over hun eigen werkklimaat.

Voor elke situatie

Ongewenst gedrag kent, helaas, vele vormen. Wij staan, zonder oordeel, open voor elke situatie die onveilig voelt.

Voor elke dag

Het is beter als ‘t nooit gebeurd, maar als het gebeurd dan is Trustlr direct bereikbaar. We staan 24/7 voor je klaar.

Extra diensten

Breidt onze alles-in-één dienstverlening uit en maak van Trustlr jullie één-voor-alles oplossing.

Online voorlichting en preventie

Online cursussen ontworpen om jouw organisatie proactief te ondersteunen in het voorkomen van ongewenst gedrag en integriteit. TrustNet is ons online kennisplatform met voorlichting om een veilige werkomgeving te bevorderen.

Training op locatie

Medewerkers meenemen in de opbouw van een veilig werkklimaat gaat wat ons betreft het allerbest op bekende plekken. Op de werkvloer of een favoriete teamlocatie.

Hulp bij gedragscode

De richtlijnen voor het gedrag van jouw medewerkers behoren nog te vaak tot de ongeschreven regels. Wij maken het duidelijk en inzichtelijk voor iedereen, met een gedragscode op papier.

Ervaring opdoen, in Virtual Reality

Herken jij ongewenst gedrag als het zich voor je neus afspeelt? Met deze VR-experience simuleren we onveilige situaties zodat jouw mensen getraind worden om het gedrag te herkennen dat we samen willen voorkomen.

Vertrouwenspersoon horeca inhuren

Een vertrouwenspersoon horeca inhuren? Trustlr en onze externe vertrouwenspersonen zijn de oplossing voor de horeca. We begrijpen je branche. De horeca werkt net even anders. Jouw zaak draait altijd – van ’s morgens vroeg tot misschien wel ’s avonds laat. Je personeelsbestand is jong en vertrekt weer na een seizoen of na een studie. Je hebt geen intranet en je medewerkers geen zakelijke emailadressen.

Met Trustlr creëer je laagdrempelig en pro-actief een veilige werkcultuur. Speciaal voor de horecabranche hebben we de volgende oplossing bedacht:

  • Prijzen afgestemd op MKB
  • Posters en brochures om ons voor te stellen en zichtbaar te maken binnen jouw organisatie
  • Communicatie middelen voor whatsapp, omdat jouw medewerkers geen zakelijke email hebben
  • Evt dienstverlening uitbreiden met online voorlichting waarvoor niet al het personeel dus aanwezig hoeft te zijn met en tricks met focus op preventie en employee empowerment.

Toch een vertrouwenspersoon nodig? Veel van onze vertrouwenspersonen hebben werkervaring in de horeca, ze kennen je branche dus door en door!

vertrouwenspersoon horeca inhuren
Vertrouwenspersoon horeca
Den Haag

Den Haag  Vertrouwenspersoon horeca

Amsterdam

Amsterdam Vertrouwenspersoon horeca

Rotterdam

Rotterdam Vertrouwenspersoon horeca

Arnhem

Arnhem Vertrouwenspersoon horeca

Groningen

Groningen Vertrouwenspersoon horeca

Schiedam
Schiedam Vertrouwenspersoon horeca
Leiden

Leiden Vertrouwenspersoon horeca

Utrecht

Utrecht Vertrouwenspersoon horeca

Eindhoven
Eindhoven Vertrouwenspersoon horeca
Breda

Breda Vertrouwenspersoon horeca

Onze externe vertrouwenspersonen zijn in elke stad beschikbaar

Wil je online ondersteuning of liever een fysieke afspraak? Onze externe vertrouwenspersonen zijn er voor je, waar je ook bent.

De beste versie van jullie bedrijf creëren medewerkers samen. Trustlr biedt innovatieve en preventieve oplossingen — de begeleiding die nodig is om alles in goede banen te leiden.

Veelgestelde vragen

Antwoorden op algemene vragen vind je hier. Voor specifieke vragen mag je altijd een afspraak met ons team maken.

De Tweede Kamer heeft in 2023 de initiatiefwet van Groen Links aangenomen. Deze wet wordt nu door de Eerste Kamer behandeld. Omdat 95% van alle wetsvoorstellen die door de Tweede Kamer komen ook in de Eerste Kamer worden aangenomen, lijkt het er sterk op dat een externe vertrouwenspersoon binnenkort verplicht wordt bij bedrijven met meer dan 10 medewerkers.

We werken aan preventie en interventie. In het beste geval helpen onze externe vertrouwenspersonen alleen met het proactief verbeteren van jullie werkcultuur. Toch, mocht het nodig zijn, dan helpen we om ongewenst gedrag en integriteitsschendingen bespreekbaar te maken en werken samen we aan de-escalatie.

Ongewenst gedrag gaat om pesten, discriminatie, intimidatie en (seksuele) intimidatie. Integriteitskwesties zijn zaken als diefstal, fraude, belangenverstrengeling, corruptie en andere vormen van (machts)misbruik die de organisatie of de maatschappij schaden.

De drie belangrijkste taken van onze vertrouwenspersonen zijn het bieden van eerste opvang, begeleiding en advies aan medewerkers, het geven van voorlichting, en het verstrekken van gevraagd en ongevraagd advies aan de top van een organisatie.

Daarnaast biedt Trustlr via het Trustlr-platform extra preventieve diensten aan door middel van onze e-learnings.

Elke werkgever is verplicht om een beleid te voeren op psychosociale arbeidsbelasting . Eén van de manieren hoe de Nederlandse Arbeidsinspectie (de Arbo-inspectie) hierop controleert is door te kijken naar de aanwezigheid van een aantal zaken die je met Trustlr direct geregeld hebt, zoals een vertrouwenspersoon beschikbaar stellen en voorlichting over ongewenst omgangsvormen. Ook de aanwezigheid van een gedragscode en een klachtenregeling worden gecontroleerd en Trustlr kan beiden voor je regelen.

Klinkt leuk: ‘onze vertrouwenspersonen helpen je kosten besparen,’ maar hoe werkt dat? In Nederland hebben jaarlijks 1,2 miljoen mensen te maken met ongewenste omgangsvormen op de werkvloer, en van de 6 miljard euro aan werkgerelateerde verzuimkosten wordt 64% veroorzaakt door psychosociale arbeidsbelasting. Omdat de diensten van Trustlr proactief bijdragen aan een veiligere werkcultuur, zien we vaak een afname in werkgerelateerde verzuimkosten. Daarnaast helpt het Trustlr-platform ons om onze declarabele uren te verlagen, waardoor onze dienst al snel meer oplevert dan je erin investeert.

Het vertrouwen van deze bedrijven motiveert ons elke dag

Iedereen verdient het om te werken in een veilige werkcultuur en daarom zijn deze bedrijven slechts het begin. Ontdek de dankbare reacties die ons motiveren om elke dag 100% te geven.

Fiona Gelton
Fiona GeltonRegister Taxateur en interne vertrouwenspersoon bij Envalue
Read More
Wij hebben een interne vertrouwenspersoon en een externe vertrouwenspersoon van Trustlr. En deze combinatie van enerzijds keuzevrijheid vanuit de medewerkers tot wie zij zich willen richten (in- of extern) en daarnaast een goede sparringpartner voor de interne vertrouwenspersoon werkt voor ons erg goed.
Helen Groeneveld
Helen GroeneveldJobcoach bij Actor Consultancy
Read More
De communicatie verloopt zeer prettig; van een laagdrempelige kennismaking tot snelle reacties per mail en het meedenken in interne cursussen. Wij zijn erg tevreden.
Peter-Paul Verhoef
Peter-Paul VerhoefCEO bij Hightech ICT
Read More
We waarderen Trustlr omdat het ons eenvoudig helpt voldoen aan wet- en regelgeving. Als klein bedrijf kunnen we geen interne vertrouwenspersoon aanstellen. Met Trustlr bieden we collega's toegang tot informatie, voorlichting en advies, wat zorgt voor een veilige werkomgeving.
Eric Beugelsdijk
Eric BeugelsdijkEigenaar bij Roestig Blond
Read More
De proactieve benadering van Trustlr. voor het creëren van een goede werkomgeving past perfect bij onze waarden. Daarnaast helpt het ons ook om volledig te voldoen aan wet- en regelgeving. Trustlr heeft zichzelf bewezen als een waardevolle partner voor ons bedrijf."
Sander Reijsmeijer
Sander ReijsmeijerEigenaar bij Cafe Constant
Read More
Persoonlijk contact en geweldige service. Wij hadden een heel goede en veilige werksfeer, maar toch voelt het goed om vanuit goed werkgeverschap een veilige werkomgeving te bieden aan mijn medewerkers en verder te professionaliseren. De communicatie van Trustlr gaat tot nu toe heel soepel.

Weet je genoeg of heb je nog een vraag?

Ons team staat voor je klaar — vandaag voor al je vragen en morgen voor al je oplossingen op het gebied van een veilige werkcultuur. Plan direct een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze vertrouwenspersonen en ze helpen je met de volgende stap.

Externe vertrouwenspersoon

Een betrouwbare keuze voor Nederlandse ondernemingen.

Externe vertrouwenspersoon Trustlr