Vertrouwenspersoon Utrecht

Vertrouwenspersoon Utrecht

Vertrouwenspersoon Utrecht: voor goed werkgeverschap

In Utrecht groeit de vraag naar deskundige en integere externe vertrouwenspersonen. Of je nu een onderneming, stichting, of vereniging leidt, de rol van een vertrouwenspersoon is belangrijk voor het welzijn en de sociale veiligheid van iedereen die betrokken is bij jouw organisatie. In Utrecht, met een thuisbasis voor ongeveer 50.000 bedrijven inclusief de prominente bedrijventerreinen Lage Weide en Papendorp, blijft toegang tot een vertrouwenspersoon nog onderbelicht in veel organisaties. 

Ben je onderdeel van een Utrechtse organisatie en streef je naar een actieve bijdrage aan een veilige bedrijfs- of organisatiecultuur? Ontdek hieronder hoe Trustlr je kan begeleiden in deze belangrijke missie.

Ontdek zelf hoe Trustlr zich onderscheidt

Pool diverse externe LVV-registervertrouwenspersonen

Al onze externe vertrouwenspersonen zijn LVV-gecertificeerd, maar wat wij nog belangrijker vinden: We zijn divers (gender, cultuur, lhbtiq+) spreken meerdere talen en hebben verschillende achtergronden.

Voldoen aan wetgeving én verwachtingen overtreffen

Als het binnenkort verplicht wordt om bij bedrijven vanaf 10 medewerkers een vertrouwenspersoon aan te stellen zit je bij ons gelijk goed. Met onze persoonlijke benadering leveren we altijd extra.

Zichtbaar, laagdrempelig en toegankelijk

Onze proactieve aanpak en ontwikkelde tools zorgen voor uitstekende zichtbaarheid en daarmee toegankelijke ondersteuning. Onze innovatieve dienstverlening heeft zowel on- als offline mogelijkheden.

Compleet ontzorgd implementatietraject

Geen organisatie is hetzelfde, daarom geloven wij in dienstverlening op maat. Wij werken met een implementatietraject om onze service op jouw behoefte te kunnen finetunen. Daarbij bepalen we welke ontwikkelde tools het beste passen.

Waarom een externe vertrouwenspersoon in Utrecht?

De keuze voor een externe vertrouwenspersoon in Utrecht is een stap die vele voordelen met zich meebrengt. Je zet de sociale veiligheid en het welzijn van je medewerkers centraal, waarbij de vertrouwenspersoon fungeert als een neutrale en onafhankelijke steunpilaar. Medewerkers kunnen in alle vertrouwen en anonimiteit situaties van ongewenst gedrag bespreken met de externe vertrouwenspersoon, wetende dat er een onpartijdige partij is die naar hen luistert.

Door vroegtijdig in te grijpen bij ongewenst gedrag, voorkomt de vertrouwenspersoon mogelijke conflicten en verdere escalatie op de werkvloer. Deze proactieve aanpak leidt niet alleen tot een positievere en meer inclusieve bedrijfscultuur, maar kan ook leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen voor je organisatie.

Als werkgever in Utrecht is een extern vertrouwenspersoon eigenlijk een vereiste als je goed werkgeverschap een belangrijk thema vindt.

Extern Vertrouwenspersoon
Externe vertrouwenspersoon

Waarom Trustlr en de externe vertrouwenspersonen proactief het beste werken aan een veilige werkcultuur.

TrustNet, ons voorlichtingsplatform, samen met onze externe vertrouwenspersonen, stelt je in staat proactief een veilige werkomgeving te creëren. We richten ons op het bestrijden van ongewenst gedrag, variërend van intimidatie, pesten, en agressie tot discriminatie en seksuele intimidatie, evenals kwesties van integriteit zoals fraude, diefstal, en belangenconflicten. Ongeacht de omvang van het probleem, staat Trustlr klaar om jou en je medewerkers te begeleiden naar een veiligere werkcultuur. Want in een vertrouwde omgeving presteert elke medewerker beter, terwijl onze escalatieverminderende oplossingen vertrouwenspersonen steeds minder noodzakelijk maken. Daardoor zijn externe vertrouwenspersonen van Trustlr geen kostenpost, maar een kostenbesparing.

Onze vertrouwenspersonen in Utrecht doen dit door te luisteren, mogelijke acties te overleggen met jouw medewerker, de controle bij de medewerker te laten en ondersteuning te bieden bij het anoniem rapporteren van integriteitskwesties.

Trustlr is er voor elke organisatie

Voor elke branche

Van horeca en toerisme tot consultancy en notariskantoren — Trustlr is net zo veelzijdig als jouw bedrijf.

Voor al je medewerkers

Met TrustNet geven we medewerkers de macht; zij houden de regie over hun eigen werkklimaat.

Voor elke situatie

Ongewenst gedrag kent, helaas, vele vormen. Wij staan, zonder oordeel, open voor elke situatie die onveilig voelt.

Voor elke dag

Het is beter als ‘t nooit gebeurd, maar als het gebeurd dan is Trustlr direct bereikbaar. We staan 24/7 voor je klaar.

Extra diensten

Breidt onze alles-in-één dienstverlening uit en maak van Trustlr jullie één-voor-alles oplossing.

Online voorlichting en preventie

Online cursussen ontworpen om jouw organisatie proactief te ondersteunen in het voorkomen van ongewenst gedrag en integriteit. TrustNet is ons online kennisplatform met voorlichting om een veilige werkomgeving te bevorderen.

Workshop op locatie

Medewerkers meenemen in de opbouw van een veilig werkklimaat gaat wat ons betreft het allerbest op bekende plekken. Op de werkvloer of een favoriete teamlocatie.

Hulp bij gedragscode

De richtlijnen voor het gedrag van jouw medewerkers behoren nog te vaak tot de ongeschreven regels. Wij maken het duidelijk en inzichtelijk voor iedereen, met een gedragscode op papier.

Ervaring opdoen, in Virtual Reality

Herken jij ongewenst gedrag als het zich voor je neus afspeelt? Met deze VR-experience simuleren we onveilige situaties zodat jouw mensen getraind worden om het gedrag te herkennen dat we samen willen voorkomen.

Vertrouwenspersoon inhuren in Utrecht en omgeving

Een vertrouwenspersoon in Utrecht inhuren? Zoek niet verder, Trustlr is jou alles-in-één oplossing! Onze externe vertrouwenspersonen zorgen ervoor dat je voldoet aan de huidige wet- en regelgeving, zelfs bij toekomstige veranderingen. Maar we gaan verder dan dat: we streven ernaar jouw rol als werkgever te versterken, je van goed naar geweldig te begeleiden. Via ons voorlichting platform krijgen je medewerkers toegang tot e-learnings, advies en praktische tips. We merken dat veel bedrijven pas een vertrouwenspersoon inschakelen als de situatie escaleert en onderschatten het belang van preventieve voorlichting en training vanwege de hoge kosten. Trustlr maakt preventief bouwen aan een veilige werkcultuur toegankelijk zonder extra kosten. En als je de directe hulp van een externe vertrouwenspersoon nodig hebt, zijn we er voor je.

Onze vertrouwenspersonen zijn gecertificeerd door de LVV (Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen) en we zijn actief in heel Nederland. Bovendien geven we jouw medewerkers de vrijheid om de vertrouwenspersoon te kiezen die het beste bij hen past.

Vertrouwenspersoon inhuren

De beste versie van jullie bedrijf creëren medewerkers samen. Trustlr biedt innovatieve en preventieve oplossingen — de begeleiding die nodig is om alles in goede banen te leiden.

Veelgestelde vragen

Antwoorden op algemene vragen vind je hier. Voor specifieke vragen mag je altijd een afspraak met ons team maken.

De Tweede Kamer heeft in 2023 de initiatiefwet van Groen Links aangenomen. Deze wet wordt nu door de Eerste Kamer behandeld. Omdat 95% van alle wetsvoorstellen die door de Tweede Kamer komen ook in de Eerste Kamer worden aangenomen, lijkt het er sterk op dat een externe vertrouwenspersoon binnenkort verplicht wordt bij bedrijven met meer dan 10 medewerkers.

We werken aan preventie en interventie. In het beste geval helpen onze externe vertrouwenspersonen alleen met het proactief verbeteren van jullie werkcultuur. Toch, mocht het nodig zijn, dan helpen we om ongewenst gedrag en integriteitsschendingen bespreekbaar te maken en werken samen we aan de-escalatie.

Ongewenst gedrag gaat om pesten, discriminatie, intimidatie en (seksuele) intimidatie. Integriteitskwesties zijn zaken als diefstal, fraude, belangenverstrengeling, corruptie en andere vormen van (machts)misbruik die de organisatie of de maatschappij schaden.

De drie belangrijkste taken van onze vertrouwenspersonen zijn het bieden van eerste opvang, begeleiding en advies aan medewerkers, het geven van voorlichting, en het verstrekken van gevraagd en ongevraagd advies aan de top van een organisatie.

Daarnaast biedt Trustlr via het Trustlr-platform extra preventieve diensten aan door middel van onze e-learnings.

Elke werkgever is verplicht om een beleid te voeren op psychosociale arbeidsbelasting . Eén van de manieren hoe de Nederlandse Arbeidsinspectie (de Arbo-inspectie) hierop controleert is door te kijken naar de aanwezigheid van een aantal zaken die je met Trustlr direct geregeld hebt, zoals een vertrouwenspersoon beschikbaar stellen en voorlichting over ongewenst omgangsvormen. Ook de aanwezigheid van een gedragscode en een klachtenregeling worden gecontroleerd en Trustlr kan beiden voor je regelen.

Klinkt leuk: ‘onze vertrouwenspersonen helpen je kosten besparen,’ maar hoe werkt dat? In Nederland hebben jaarlijks 1,2 miljoen mensen te maken met ongewenste omgangsvormen op de werkvloer, en van de 6 miljard euro aan werkgerelateerde verzuimkosten wordt 64% veroorzaakt door psychosociale arbeidsbelasting. Omdat de diensten van Trustlr proactief bijdragen aan een veiligere werkcultuur, zien we vaak een afname in werkgerelateerde verzuimkosten. Daarnaast helpt het Trustlr-platform ons om onze declarabele uren te verlagen, waardoor onze dienst al snel meer oplevert dan je erin investeert.

Het vertrouwen van deze bedrijven motiveert ons elke dag

Iedereen verdient het om te werken in een veilige werkcultuur en daarom zijn deze bedrijven slechts het begin. Ontdek de dankbare reacties die ons motiveren om elke dag 100% te geven.

Fiona Gelton
Fiona GeltonRegister Taxateur en interne vertrouwenspersoon bij Envalue
Read More
Wij hebben een interne vertrouwenspersoon en een externe vertrouwenspersoon van Trustlr. En deze combinatie van enerzijds keuzevrijheid vanuit de medewerkers tot wie zij zich willen richten (in- of extern) en daarnaast een goede sparringpartner voor de interne vertrouwenspersoon werkt voor ons erg goed.
Helen Groeneveld
Helen GroeneveldAdjunct Directeur bij Actor Consultancy
Read More
De communicatie verloopt zeer prettig; van een laagdrempelige kennismaking tot snelle reacties per mail en het meedenken in interne cursussen. Wij zijn erg tevreden.
Peter-Paul Verhoef
Peter-Paul VerhoefCEO bij Hightech ICT
Read More
We waarderen Trustlr omdat het ons eenvoudig helpt voldoen aan wet- en regelgeving. Als klein bedrijf kunnen we geen interne vertrouwenspersoon aanstellen. Met Trustlr bieden we collega's toegang tot informatie, voorlichting en advies, wat zorgt voor een veilige werkomgeving.
Eric Beugelsdijk
Eric BeugelsdijkEigenaar bij Roestig Blond
Read More
De proactieve benadering van Trustlr. voor het creëren van een goede werkomgeving past perfect bij onze waarden. Daarnaast helpt het ons ook om volledig te voldoen aan wet- en regelgeving. Trustlr heeft zichzelf bewezen als een waardevolle partner voor ons bedrijf."
Sander Reijsmeijer
Sander ReijsmeijerEigenaar bij Cafe Constant
Read More
Persoonlijk contact en geweldige service. Wij hadden een heel goede en veilige werksfeer, maar toch voelt het goed om vanuit goed werkgeverschap een veilige werkomgeving te bieden aan mijn medewerkers en verder te professionaliseren. De communicatie van Trustlr gaat tot nu toe heel soepel.

Weet je genoeg of heb je nog een vraag?

Ons team staat voor je klaar — vandaag voor al je vragen en morgen voor al je oplossingen op het gebied van een veilige werkcultuur. Plan direct een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze vertrouwenspersonen en ze helpen je met de volgende stap.

Externe vertrouwenspersoon

Een betrouwbare keuze voor Nederlandse ondernemingen.

Externe vertrouwenspersoon Trustlr