TNO

Search

Thema's

Meer binnen deze categorie:

Waarom een kennisbank?

Wij vinden dat iedereen recht heeft op een veilige werkomgeving, daarom bieden wij ook deze kennis aan, maar als je nou meer wilt lezen over onze diensten klik dan hieronder.

Inhoudsopgave

TNO: Innovatie en onderzoek voor een duurzame toekomst

TNO, ofwel de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek, is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die zich richt op het toepassen van wetenschappelijke kennis met als doel het versterken van de innovatiekracht van bedrijven en overheden. Met een breed scala aan onderzoeksgebieden, van gezondheid tot duurzame energie, speelt TNO een cruciale rol in de ontwikkeling van praktische en innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken in de samenleving.

TNO

TNO zet zich in voor innovatie en duurzaamheid

TNO zet zich in voor innovatie met een focus op duurzaamheid. Hun onderzoek strekt zich uit van het ontwikkelen van schone energietechnologieën tot het verbeteren van de circulaire economie. Door samen te werken met industrieën, overheden en diverse organisaties, draagt TNO bij aan het oplossen van enkele van de grootste uitdagingen waar onze wereld vandaag de dag voor staat.

TNO en de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden

Een van de belangrijkste projecten van TNO, in samenwerking met het CBS, is de jaarlijkse Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA). Dit onderzoek biedt inzicht in de arbeidsomstandigheden van Nederlandse werknemers en is van onschatbare waarde voor het verbeteren van werkplekken, het bevorderen van werknemerswelzijn en het reduceren van werkgerelateerde gezondheidsrisico’s. De NEA helpt organisaties om gerichte acties te ondernemen op basis van betrouwbare en actuele gegevens.

TNO factsheet NEA

Sociale Veiligheid en de Rol van de Vertrouwenspersoon

Een specifiek aandachtsgebied binnen TNO’s onderzoeksdomein is sociale veiligheid op de werkplek. Dit omvat het bevorderen van een veilige en gezonde werkomgeving waarin werknemers zich gerespecteerd en gewaardeerd voelen. TNO erkent het belang van de rol van vertrouwenspersonen in organisaties. Deze professionals zijn essentieel voor het creëren van een omgeving waarin werknemers openlijk kunnen spreken over zorgen of problemen met betrekking tot ongewenst gedrag, zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie. Door onderzoek en advies biedt TNO inzichten en tools om de effectiviteit van vertrouwenspersonen te verbeteren en daarmee de sociale veiligheid binnen organisaties te versterken. Volg deze link om meer te leren over de externe vertrouwenspersonen van Trustlr of lees het kennisbank artikel wat doet een vertrouwenspersoon.

TNO staat voor samenwerking en kennisdeling

TNO staat voor samenwerking en kennisdeling en staat bekend om haar multidisciplinaire aanpak en de samenwerking met een breed netwerk van partners. Door kennis te delen en samen te werken met universiteiten, bedrijven en overheidsinstellingen, stimuleert TNO innovatie en draagt het bij aan de ontwikkeling van praktische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.

Conclusie

TNO speelt een fundamentele rol in het Nederlandse onderzoekslandschap. Met projecten zoals de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden en hun inzet voor duurzame innovatie en sociale veiligheid, draagt TNO bij aan een betere toekomst. Hun werk is niet alleen van belang voor de wetenschappelijke gemeenschap, maar heeft ook een directe impact op de maatschappij. Door voortdurend te streven naar kennisontwikkeling en innovatie, helpt TNO Nederland voorop te blijven in de wereld van onderzoek en technologie, terwijl het tegelijkertijd werkt aan een veiligere, gezondere en duurzamere samenleving.