Vertrouwenspersoon Delft

Vertrouwenspersoon Delft

Vertrouwenspersoon Delft: voor de sociale veiligheid van jouw medewerkers

Als goed werkgever in Delft is de rol van een integere en onafhankelijke vertrouwenspersoon steeds belangrijker. Zowel in zakelijke ondernemingen, stichtingen als verenigingen, is een externe vertrouwenspersoon cruciaal om de sociale veiligheid en het welzijn van alle betrokkenen te waarborgen. Met ruim 15.000 bedrijven in de regio Delft, blijkt dat een aanzienlijk aantal nog niet de beschikking heeft over een toegankelijke vertrouwenspersoon. Ben je actief binnen een organisatie in Delft en heb je de ambitie om actief bij te dragen aan een veiligere werkomgeving of organisatiecultuur? Ontdek dan hieronder hoe Trustlr jou daarin kan begeleiden.

Ontdek zelf hoe Trustlr zich onderscheidt

Duimendraaiende externe vertrouwenspersonen

Als wij ons werk goed doen, heb jij onze externe vertrouwenspersonen amper nodig. Wij helpen proactief jullie werkcultuur verbeteren en zijn pas tevreden als ons team duimendraaiend wacht op werk.

Voldoen aan wetgeving én verwachtingen overtreffen

Het kan maar zo zijn dat een vertrouwenspersoon binnenkort verplicht is bij bedrijven vanaf 10 medewerkers. Check, regelen we. Daarna doen we er een flinke schep bovenop met onze innovatieve dienstverlening.

Onze e-learnings werken drempelverlagend

Geen vingers wijzen, maar onderwijzen; daar draait het om. Ons online platform, TrustNet, geeft jouw medewerkers toegang tot de kennis die ze nodig hebben om grip te krijgen op elke (ongewenste) situatie.

Meer resultaat, minder uurtje factuurtje

Een externe vertrouwenspersoon is geen kostenpost, maar een kostenbesparing. Zij verlagen verzuim, verloop, verhogen productiviteit én dankzij ons online platform besteden ze 50% minder declarabele uren per bedrijf.

Waarom kiezen voor extern vertrouwenspersoon in Delft?

De keuze voor een extern vertrouwenspersoon in Delft gaat gepaard met meerdere voordelen. Onze externe vertrouwenspersonen staan klaar om je te helpen voldoen aan de huidige wet- en regelgeving, ook als deze veranderen. Wat nog belangrijker is, is dat onze dienstverlening bijdraagt aan de ontwikkeling van jouw rol als werkgever en je begeleidt op de reis van goed naar uitzonderlijk.

Een vertrouwenspersoon staat voor de sociale bescherming en het welbevinden van jouw werknemers. De vertrouwenspersoon treed preventief op bij signalen van ongepast gedrag, wat het ontstaan van conflicten op de werkvloer helpt vermijden en verdere escalatie voorkomt. Medewerkers kunnen in vertrouwen en anoniem hun zorgen uiten, met de zekerheid dat hun verhaal serieus wordt genomen. Dit leidt niet alleen tot een versterkte, positieve werksfeer, maar kan ook een reductie van de kosten voor de organisatie betekenen. In een stad als Delft, die bruist van innovatie en diversiteit, vormt een vertrouwenspersoon een belangrijke schakel in een sociaal veilige werkcultuur.

Extern Vertrouwenspersoon
Externe vertrouwenspersoon

Proactief bouwen aan een veilige werkcultuur met een vertrouwenspersoon

Met TrustNet, ons informatieve platform, en de ondersteuning van onze externe vertrouwenspersonen, leg je de basis voor een preventieve aanpak van een veilige werkomgeving. Wij richten ons op het aanpakken van integriteitskwesties en ongewenste gedragsvormen, vaak aangeduid als grensoverschrijdend gedrag. Integriteitskwesties omvatten zaken zoals fraude, diefstal en belangenconflicten, terwijl ongewenste gedragsvormen zich uitstrekken tot intimidatie, pesten, agressie, discriminatie, racisme en seksuele intimidatie.

Ongeacht de omvang van de kwestie, Trustlr staat klaar om jou en je medewerkers te ondersteunen. Dit wordt mogelijk gemaakt omdat in een omgeving waar vertrouwen heerst, medewerkers tot betere prestaties komen. Onze oplossingen gericht op het verminderen van escalaties maken de noodzaak van vertrouwenspersonen op termijn kleiner, wat externe vertrouwenspersonen van Trustlr niet zozeer een uitgave maakt, maar eerder een investering in kostenbesparing. Onze externe vertrouwenspersonen in Delft staan altijd voor je klaar.

Trustlr is er voor elke organisatie

Voor elke branche

Van horeca en toerisme tot consultancy en notariskantoren — Trustlr is net zo veelzijdig als jouw bedrijf.

Voor al je medewerkers

Met TrustNet geven we medewerkers de macht; zij houden de regie over hun eigen werkklimaat.

Voor elke situatie

Ongewenst gedrag kent, helaas, vele vormen. Wij staan, zonder oordeel, open voor elke situatie die onveilig voelt.

Voor elke dag

Het is beter als ‘t nooit gebeurd, maar als het gebeurd dan is Trustlr direct bereikbaar. We staan 24/7 voor je klaar.

Extra diensten

Breidt onze alles-in-één dienstverlening uit en maak van Trustlr jullie één-voor-alles oplossing.

Online voorlichting en preventie

Online cursussen ontworpen om jouw organisatie proactief te ondersteunen in het voorkomen van ongewenst gedrag en integriteit. TrustNet is ons online kennisplatform met voorlichting om een veilige werkomgeving te bevorderen.

Workshop op locatie

Medewerkers meenemen in de opbouw van een veilig werkklimaat gaat wat ons betreft het allerbest op bekende plekken. Op de werkvloer of een favoriete teamlocatie.

Hulp bij gedragscode

De richtlijnen voor het gedrag van jouw medewerkers behoren nog te vaak tot de ongeschreven regels. Wij maken het duidelijk en inzichtelijk voor iedereen, met een gedragscode op papier.

Ervaring opdoen, in Virtual Reality

Herken jij ongewenst gedrag als het zich voor je neus afspeelt? Met deze VR-experience simuleren we onveilige situaties zodat jouw mensen getraind worden om het gedrag te herkennen dat we samen willen voorkomen.

Een vertrouwenspersoon in Delft inhuren

Een vertrouwenspersoon in Delft inhuren? Zoek niet verder, want bij Trustlr ben je precies waar je moet zijn! Jouw team krijgt voorlichting en handvaten via ons platform met e-learnings, adviezen en praktische tips. We merken dat er in de praktijk minder aandacht is voor deze preventieve voorlichting en training, vaak vanwege de bijkomende kosten. Met Trustlr neem je proactieve stappen richting een veiligere werkcultuur zonder extra uitgaven. Indien de situatie vraagt om een externe vertrouwenspersoon, zijn wij altijd beschikbaar.

Deze wisselwerking tussen de vertrouwenspersoon en het platform dragen bij aan een sociaal veilige werkcultuur en leiden tot directe kostenbesparingen Vertrouwenspersonen van Trustlr bezitten een LVV-certificering, het kwaliteitskeurmerk van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen, en onze diensten zijn beschikbaar door heel Nederland, zo ook in Delft. Bij ons hebben jouw medewerkers de vrijheid om te kiezen; zij selecteren de vertrouwenspersoon die het beste aansluit bij hun behoeften.

Vertrouwenspersoon inhuren

De beste versie van jullie bedrijf creëren medewerkers samen. Trustlr biedt innovatieve en preventieve oplossingen — de begeleiding die nodig is om alles in goede banen te leiden.

Veelgestelde vragen

Antwoorden op algemene vragen vind je hier. Voor specifieke vragen mag je altijd een afspraak met ons team maken.

De Tweede Kamer heeft in 2023 de initiatiefwet van Groen Links aangenomen. Deze wet wordt nu door de Eerste Kamer behandeld. Omdat 95% van alle wetsvoorstellen die door de Tweede Kamer komen ook in de Eerste Kamer worden aangenomen, lijkt het er sterk op dat een externe vertrouwenspersoon binnenkort verplicht wordt bij bedrijven met meer dan 10 medewerkers.

We werken aan preventie en interventie. In het beste geval helpen onze externe vertrouwenspersonen alleen met het proactief verbeteren van jullie werkcultuur. Toch, mocht het nodig zijn, dan helpen we om ongewenst gedrag en integriteitsschendingen bespreekbaar te maken en werken samen we aan de-escalatie.

Ongewenst gedrag gaat om pesten, discriminatie, intimidatie en (seksuele) intimidatie. Integriteitskwesties zijn zaken als diefstal, fraude, belangenverstrengeling, corruptie en andere vormen van (machts)misbruik die de organisatie of de maatschappij schaden.

De drie belangrijkste taken van onze vertrouwenspersonen zijn het bieden van eerste opvang, begeleiding en advies aan medewerkers, het geven van voorlichting, en het verstrekken van gevraagd en ongevraagd advies aan de top van een organisatie.

Daarnaast biedt Trustlr via het Trustlr-platform extra preventieve diensten aan door middel van onze e-learnings.

Elke werkgever is verplicht om een beleid te voeren op psychosociale arbeidsbelasting . Eén van de manieren hoe de Nederlandse Arbeidsinspectie (de Arbo-inspectie) hierop controleert is door te kijken naar de aanwezigheid van een aantal zaken die je met Trustlr direct geregeld hebt, zoals een vertrouwenspersoon beschikbaar stellen en voorlichting over ongewenst omgangsvormen. Ook de aanwezigheid van een gedragscode en een klachtenregeling worden gecontroleerd en Trustlr kan beiden voor je regelen.

Klinkt leuk: ‘onze vertrouwenspersonen helpen je kosten besparen,’ maar hoe werkt dat? In Nederland hebben jaarlijks 1,2 miljoen mensen te maken met ongewenste omgangsvormen op de werkvloer, en van de 6 miljard euro aan werkgerelateerde verzuimkosten wordt 64% veroorzaakt door psychosociale arbeidsbelasting. Omdat de diensten van Trustlr proactief bijdragen aan een veiligere werkcultuur, zien we vaak een afname in werkgerelateerde verzuimkosten. Daarnaast helpt het Trustlr-platform ons om onze declarabele uren te verlagen, waardoor onze dienst al snel meer oplevert dan je erin investeert.

Het vertrouwen van deze bedrijven motiveert ons elke dag

Iedereen verdient het om te werken in een veilige werkcultuur en daarom zijn deze bedrijven slechts het begin. Ontdek de dankbare reacties die ons motiveren om elke dag 100% te geven.

Fiona Gelton
Fiona GeltonRegister Taxateur en interne vertrouwenspersoon bij Envalue
Read More
Wij hebben een interne vertrouwenspersoon en een externe vertrouwenspersoon van Trustlr. En deze combinatie van enerzijds keuzevrijheid vanuit de medewerkers tot wie zij zich willen richten (in- of extern) en daarnaast een goede sparringpartner voor de interne vertrouwenspersoon werkt voor ons erg goed.
Helen Groeneveld
Helen GroeneveldAdjunct Directeur bij Actor Consultancy
Read More
De communicatie verloopt zeer prettig; van een laagdrempelige kennismaking tot snelle reacties per mail en het meedenken in interne cursussen. Wij zijn erg tevreden.
Peter-Paul Verhoef
Peter-Paul VerhoefCEO bij Hightech ICT
Read More
We waarderen Trustlr omdat het ons eenvoudig helpt voldoen aan wet- en regelgeving. Als klein bedrijf kunnen we geen interne vertrouwenspersoon aanstellen. Met Trustlr bieden we collega's toegang tot informatie, voorlichting en advies, wat zorgt voor een veilige werkomgeving.
Eric Beugelsdijk
Eric BeugelsdijkEigenaar bij Roestig Blond
Read More
De proactieve benadering van Trustlr. voor het creëren van een goede werkomgeving past perfect bij onze waarden. Daarnaast helpt het ons ook om volledig te voldoen aan wet- en regelgeving. Trustlr heeft zichzelf bewezen als een waardevolle partner voor ons bedrijf."
Sander Reijsmeijer
Sander ReijsmeijerEigenaar bij Cafe Constant
Read More
Persoonlijk contact en geweldige service. Wij hadden een heel goede en veilige werksfeer, maar toch voelt het goed om vanuit goed werkgeverschap een veilige werkomgeving te bieden aan mijn medewerkers en verder te professionaliseren. De communicatie van Trustlr gaat tot nu toe heel soepel.

Weet je genoeg of heb je nog een vraag?

Ons team staat voor je klaar — vandaag voor al je vragen en morgen voor al je oplossingen op het gebied van een veilige werkcultuur. Plan direct een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze vertrouwenspersonen en ze helpen je met de volgende stap.

Externe vertrouwenspersoon

Een betrouwbare keuze voor Nederlandse ondernemingen.

Externe vertrouwenspersoon Trustlr